Solliciteren via sociaal media

Zorg ervoor dat het voor de werkgever altijd duidelijk is of er een match zou kunnen zijn of niet. Maak zoveel mogelijk gebruik van # (hashtags) , zo komt uw bericht in een specifiek stuk waar een werkgever opzoekt en uw de kans vergroot dat vraag en aanbod kunnen worden gekoppeld. Met regelmaat kunt u aangeven dat u opzoekt bent naar een baan, maar doe dit niet te vaak. Deel zelf ook andere dingen die bij uzelf passen. Hiermee kunt u meer volgers krijgen en daarmee uw netwerk uitbreiden. Met het delen van deze informatie kunt u laten zien waar uw interesse liggen, op wel vakgebied, wat u kunt en wat u graag zou willen. Ga geen berichten delen om interessanter over te komen, blijf gewoon u zelf.

Opzoek naar een baan Sociaal media is uitermate geschikt voor het solliciteren en het zoeken naar bedrijven en vacature. Zoek op het bijvoorbeeld vacatures met uw functie erbij. Veel bedrijven, werving en selectie bureau’s zijn online terug te vinden, kies er een aantal uit en ga deze volgen. Een snelle zoekopdracht voor het gene wat u zoekt, kunt u doen door gebruik te maken van hashtags en uw zoekopdracht te verfijnen.

Geef het een kans! Dus, zo als u ziet kan sociaal media u op vele manieren helpen met het opbouwen van een carrière. Een carrière bouwt u niet ‘s nachts op, dus besluit u om uw carrière een bootst te geven, deel dan uw berichten, zoveel mogelijk onder werktijden. Wanneer u mee doet aan gesprekken en de juiste mensen volgt, weet u niet waar sociaal media uw carrière heen zal brengen, geef het een kans!

Wat kan de toegevoegde waarde van LinkedIn zijn voor mij? Heeft u al de kracht van Linkedin ontdekt? Voor het creëren van een netwerk van professionele contacten, en het benadrukken van uw expertise, ervaring en vaardigheden en het in contact komen en blijven met zakelijke contacten. Linkedin is het grootste zakelijke netwerk wereldwijd, het is een vraag en aanbod website voor de zakelijke markt. Op de website zijn meer dan 35 miljoen leden, waarvan meer dan 1 miljoen Nederlanders.

Linkedin is de standaard voor zakelijk netwerken geworden in Nederland. Een grote kracht van LinkedIn is dat het de relaties tussen mensen zichtbaar maakt. Bedrijven kunnen uw cv makkelijk lezen, en u kunt bedrijven makkelijk vinden. Hierdoor word het makkelijker om een sollicitatieprocedure te starten, de werkgever kent u al en uw de werkgever, dit maakt het eerste contact makkelijker en uw slagingskansen groter. Een profiel op Linkedin word vaak veel serieuzer genomen dan een profiel op een andere sociaal media.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.