Solliciteren Linkedin profiel

Het profiel

Bedenk u goed wat u met uw profiel wilt bereiken en hoe uw profiel bij een ander overkomt.

 1. Vraag een 3de er naar te kijken en eventueel aan te passen. Het profiel is het visitekaartje van uzelf. Zorg er dat uw profiel informatief is en dat er een goede profielfoto en goede, duidelijke cv op uw profiel staat. Waar een profielfoto aan moet voldoen kunt u lezen in het artikel profielfoto (volg de link).
 2. Het profiel begint u met een korte inleiding, benoem hierin uw beroep met een korte zin van maximaal 140 woorden wat uw beroep ik houd. Houd het zo kort en krachtig mogelijk.
 3. Sla foto’s die niks met uw sollicitatie te maken hebben niet op, op Linkedin, hiervoor zijn genoeg andere sociaal media. Gebruik Linkedin alleen voor uw sollicitaties
 4. Opleidingen Zet bij uw opleidingen altijd een link naar de opleidingsinstantie. Op de website van de opleiding staat vaak het aantal jaren dat de opleiding actief is dit zegt veel over de opleiding en het niveau van de opleiding.
 5. Vaardigheden Maak een selectie van uw vaardigheden. Zet de belangrijkste in de top vaardigheden en de andere in de gewone vaardigheden. Zorg ervoor dat de top vaardigheden aansluiten bij de vacatures en de functie die u zoekt. Benoem de antwoorden op Wat waren uw verantwoordelijkheden bij het bedrijf en omschrijf deze.
 6. Ervaringen Neem in ervaringen een stukje op als Goede doelen die ik belangrijk vindt. Hier wordt gelijk duidelijk wat voor persoon u bent.
 7. Publicaties Heeft u een artikel geschreven of een eigen blog vermeld hier de relevante publicatie. Overweeg om over uw vakgebiedte gaan bloggen of te vloggen. Dit laat zien dat u up-to-date bent op uw vakgebied. De blogposten of video’s kunt u ook plaatsen op uw profiel.
 8. Achtergond informatie De achtergrond informatie is het eerste wat daarna word gelezen, zorg ervoor dat u in een aantal punten iets meer verteld over u zelf. Een werkgever neemt, net als bij een sollicitatiebrief niet lang de tijd uw profiel te bekijken, dit is vaak maar 6 seconde. (Curriculum vitae).
 9. Aanbevelingen Zorg voor een aantal aanbevelingen, deze kunnen zijn van oude werkgevers of van een vereniging
 10. Contact gegevens Vergeet niet duidelijk uw contact gegevens te vermelden op uw profiel. Zet minimaal uw emailadres en een 06 nummer neer, wilt u uw 06 niet online, overweeg voor een sollicitatie telefoon, een mobiel met pre paid kaart.
 11. Hoe omgaan met LinkedIn zonder er al te veel tijd aan te spenderen? Plan vaste momenten in in de week dat u met Linkedin bezig gaat. Het heeft geen dagen achter uw computer te zitten en blijven solliciteren. Deze sollicitaties zijn dan vaak niet gemotiveerd geschreven en hebben daardoor niet het gewenste effect. Zorg voor wat ontspanning en neem voor een paar dagen afstand van uw sollicitaties. Dit zorgt ervoor dat de volgende sollicitatie die u gaat doen wel gemotiveerd is en de kans vergroot op een gesprek.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.