Signalen herkennen behandeling

3 Behandeling

  • U krijgt meer inzicht in uw signalen en kan deze herkennen als ze opspelen. Door de herkenning kunt u ze sneller aanpakken en op den duur voorkomen. Door het bijhouden van deze ,methode heeft u een beter inzicht in de actie die u moet nemen bij bijvoorbeeld de administratie of bij stress.
  • De 4b en 5g zijn belangrijke elementen in problematiek, door te weten waar u triggers liggen in uw emoties en gevoel, kunt u de emoties en gevoelens onder controle houden. Door het bijhouden van het schema krijgt u meer inzicht in uw emotie en gevoelens en hoeveel last u hiervan ervaart. Beide schema’s zijn er om uw gevoel en emoties te beoordelen op een dag en over een hele week. Beide schema’s zijn er om duidelijkheid te krijgen over uw gevoel en emoties.
  • Hoe beter u het schema bijhoud, hoe meer inzicht u krijgt in uw gevoelens en emoties en de achterliggende problematiek. Houd het schema bij naar eerlijkheid, het is tenslotte voor u zelf.
  • De 5S methode geef u meer duidelijkheid over uw dagelijkse leven en de punten die u kunt aanpakken. Het geeft u inzichten in signalen bij bijvoorbeeld stress of de financiële zaken
  • Wat kan helpen om een bui te verminderen, luistert uw graag naar muziek of  speelt het graag een spel? Zorg dat uw afleiding zoekt of dat u dit het kind geeft wanneer het in een bui zit. Door dit regelmatig de doen krijgt u de emoties en gevoelens beter onder controle. Bedenk 5 activiteiten die u kunt gaan doen wanneer uw in een bui zit, bijvoorbeeld  yoga oefeningen waardoor het makkelijker de ontspanning kan vinden. Door de oefeningen te doen in een bui leert uw kind dit doe te passen in de bui en zal uw kind dit eerder zelf kunnen aangeven en zelf starten met een ademhalingsoefening.
  • Houd zou veel mogelijk een dagboek bij waar u aantekeningen in maakt dit maakt het makkelijker het schema bij te houden.
  • Door deze methode komt u sneller achter de “echte”problematiek. Door de vragen regelmatig te stellen heeft u beter inzicht in uw dagelijks leven en kunt sneller actie nemen met een duidelijke reen.