Schuldsanering auto houden

Mag ik mijn auto houden in de schuldhulpverlening?

De schuldsanering kan u niet verplichten uw auto op te geven. Vaak is het niet mogelijk door de hoge kosten die een auto met zich mee brengt, de kosten voor benzine en verzekering. Maar de schuldsanering verwacht dat u zoveel  mogelijk bespaart en overbodige abonnementen en/of verzekering op zegt om zo geldt te sparen om uw schuldeisers te betalen.

Schuldhulpverlening

De kredietbank en bewindvoerder beslissen of u de auto kunt houden of niet. Dit afhankelijk van de hoogte van uw schuld en situatie. Maar de bewindvoerder kan uw huis of bezittingen van waarde zoals een auto of caravan verkopen. Door bij spoedeisende situaties bij de rechtbank om een voorlopige voorziening WSNP te vragen.

Werkgever

Dat uw werkgever verklaart dat u zonder auto uw werkzaamheden niet kunt uitvoeren en hij de kosten van de auto vergoedt. Wanneer uw voor uw werk 10 kilometer of meer om op uw werk te komen, en het onmogelijk is om met het openbaar vervoer op tijd op uw werk te zijn, mag u de auto houden.

Indicatie

Als er een medische noodzaak is waarvoor een CIZ-indicatie is afgegeven mag u de auto houden. Deze CIZ-indicatie kunt u aanvragen bij de MO-groep.

Geen werk

Als u geen werk hebt en de autokosten vormen een belasting voor de aflossing van de schulden, dan moet de auto verkocht worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.