SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje is een initiatief van de landelijke kerken in Nederland als antwoord op de toenemende schuldenproblematiek.

De vrijwilligers komen bij u aan huis om te helpen de zaken op orde te stellen, leren hoe u ook in de toekomst uw financiële huishouding gezond kan houden.

De hulpverleners geven u geen geld om uw schulden af te lossen, maar zijn er voor de mentale steun, door u de weg te wijzen om erger te voorkomen, helpt u met boekhouden, maar vooral met de grip erop te houden, helpt u met terugkijken van grip op uw knip en helpt u om weer de baas te worden over geld.

De vrijwilligers nemen niet het werk over van professionele hulpverleners,maar geven wel morele en praktische steun als aanvulling op de professionele hulp. De stichting biedt persoonlijke ondersteuning en werkt samen met de Sociale Dienst en maatschappelijke organisaties.

Het voordeel van een vrijwilliger is dat deze meer tijd voor u vrij kunt maken. Om naar iemands verhaal te luisteren, of om te helpen bij het invullen van een ingewikkeld formulier of ondersteuning bij een lastig telefoongesprek met een schuldeiser.

Om ondersteuning te krijgen van SchuldHulpMaatje kunt u aankloppen voordat er schulden zijn. De stichting kan u helpen met schuldenpreventie, voorkomen is beter dan genezen. Wie leent is slaaf van de uitlener (volgens de Bijbel).

Om u aan te melden kunt u zich bij kerken, voedselbanken, internet en burgerlijke gemeenten melden.

Website http://www.schuldhulpmaatje.nl

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.