Schuldeiser

Door het niet op tijd betalen van u rekeningen heeft uw schulden veroorzaak. Het bedrijf waar u de rekening heeft lopen word schuldeiser genoemd.

Schuldeisers zijn personen en of bedrijven waar de schuldenaar een nog te betalen factuur heeft,  wat is overeengekomen in een overeenkomst. Bijvoorbeeld een leveringsafspraak tussen schuldeiser en schuldenaar met betrekking tot goederen en of diensten, waar een geldbedrag tegen over staat.

Zijn er verschillende soorten verjaringen? De bevrijdende verjaring houdt in dat u, maar ook de wederpartij, niet langer hoeven te voldoen aan de wettelijke verplichting, om een rechtsvordering na te komen.De rechten hierop zijn namelijk verloren gegaan. U bent daarvan verlost. De verkrijgende verjaring wil zeggen dat men na een bepaalde periode het eigendom verkrijgt. Voor de algemene verjaring geldt een verjaringstermijn van 20 jaren. De verplichting om een rechtsvordering na te komen, is dan komen te vervallen. Wanneer een vordering alsnog wordt nagekomen is dit niet onverplicht.Het vorderingsrecht is dan alleen niet meer afdwingbaar.De algemene termijn voor verjaring van 20 jaren geldt ook voor een behaald vonnis.

In het kort:

  1. persoon waaraan iemand anders geld schuldig is bijvoorbeeld door een lening of door aanschaf van een product en/of dienst
  2. iemand die geld van een ander tegoed heeft en opeist bijvoorbeeld schuldeisers van het incassobureau.
  3. Een schuldeiser is iemand die een vordering van één of meerdere personen heeft ontvangen.

Wat moet ik doen aan een schuldeiser?

  • Probeer zo snel mogelijk contact te leggen voor het maken van een betalingsregeling om uw schulden af te lossen.
  • Houdt een schulden map bij met alle schuldeisers, openstaande bedragen en aflossing. Om het overzicht over uw schulden te hebben en te houden en erger te voorkomen. Dit kan ook als bewijs dienen mochten er problemen ontstaan.
  • Betaal altijd een deel af hoe klein ook.
  • Mocht u er niet uit komen vraag dan altijd ondersteuning hierbij.

Wat zijn de gevolgen wanneer ik mijn post niet open?

De hoge schulden en daarbij incassobureaus hebben ervoor gezorgd dat u de post niet meer durft te openen. Het niet openen van de post is beter dan te weten hoe hoog de nieuwe rekening is en door de schulden,  is het lastig deze te voldoen. Alleen door het niet openen van de post worden uw schulden groter en uw administratie steeds minder geordend.

Bent u niet op de hoogte van uw inkomsten en/of tegemoetkomingen, toeslagen, extra inkomsten. Door het niet openen  van uw post kunnen uw schulden verder oplopen. Bent u niet op de hoogte van eventuele incassobureau en de kosten ervan. B ent u niet op de hoogte of er een betalingsregeling mogelijk is. Bent u niet op de hoogte wat een schuldeiser juridische verder wilt. Bent u niet op de hoogte van uw totale schulden

Het is wel erg belangrijk om de post wel te openen en het bij te houden. Door het niet openen van de post komt u nog verder achter te lopen.Door het niet openen van de post worden schulden niet kleiner maar veroorzaken grotere problemen.

Bij soebar.nl kunt u in aanmerking komen om ondersteuning te krijgen bij het maken van schuldenplan en een budgetplan. Bij uw aanvraag word gekeken of de schulden nog op te lossen zijn een schuldenplan, zijn uw schulden te hoog dan verwijst soebar.nl u door naar de schuldsanering.

De schuldeiser gaat niet akkoord en nu?

Mocht de schuldeiser niet akkoord gaan met uw voorstel, dan kunt u een bezwaar indienen of kunt u contact op nemen met juridisch loket. Zij kunnen u verder helpen bij de procedure. Een andere mogelijkheid om ondersteuning te vragen bij de gemeente afdeling sociale zaken. Zij kunnen uw doorverwijzen naar schuldhulpverlening (schuldsanering).

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.