samen staan we sterk

Van de week kreeg ik een brief van mijn buren om een probleem in het huis met zijn alle aan te pakken. Het probleem zijn de stookkosten die te hoog zouden zijn en ze zien ernstige gebreken in de woning en willen hiervoor een huurverlaging. Onderaan de brief stond samen staan we sterk.

Ik vond het erg vreemd dat dit onderaan de brief stond. Ik heb hier nog nooit buren samen zien op komen voor iets. Ik woon nu 8 jaar in deze flat maar nog nooit zo’n vraag gehad. Deze buurt is geen geheel, het zijn allemaal aparte huizen en gezinnen er gebeurt niks samen als 1 flat zoals een buurtfeest of opruimactie.

Is de vraag om huurverlaging te recht?

De flat is vorig jaar verbouwd, dit hield in dat er nieuwe deuren zijn geplaatst, nieuw glas hr++, nieuwe verwarming, roosters boven de deuren en asbest vrij. In een van de punten staat vermeld dat het tocht in huis, maar door de nieuwe deuren is het juist minder tocht dan met de oude deuren. Door het nieuwe glas zou de warmte in huis blijven hangen, maar ook dit is in de zomer altijd al zo geweest en is in ieder huis naar een warme dag. De ernstige gebreken die nodig zijn om een huurverlaging te krijgen zijn in deze woning totaal niet van toepassing en alles functioneert zoals het hoort.

In de brief van de woningbouw staat dat ongeveer de helft van de bewoners in d straat vindt dat sindsdien de woning te warm is in de zomermaanden. Door het nieuwe glas zijn de eerste signalen dat het comfortabeler is en de stookkosten lager zijn.

Voor de nieuwe verwarmingen hadden we 1 ketel voor heel de flat, hierop werd een formule los gelaten en iedere flat moest zijn deel betalen, hierdoor kon het zijn dat de rekening erg hoog was. Nu is dit veranderd en moeten mensen zelf deze hoge rekening betalen. Zo is het nu 9 graden buiten en in mijn huis 16 graden, alle roosters staan vol open. Gisteren en eergisteren was het 15,5 graad in huis, zonder verwarming aan. Mijn verwarming staat nooit aan, ook niet als het vriest, door de droge lucht en snel hoofdpijnen.

De servicekosten waar de stookkosten onder vallen was dit jaar voor het eerst een flinke teruggave in plaats van flink bij betalen. Mijn mening is dan ook dat een verlaging van de huur niet mogelijk is.

De netheid van de inwoners van de flat

De flat waar ik woon heeft een bloembak voor de deur van de gemeente, de is meer vuilnisbelt dan een bloembak, niemand neemt de moeite deze op te ruimen of het afval in de prullenbak te gooien. De mentaliteit van deze buurt is een ander ruimt het wel voor mij op.

Het trappenhal is 1 jaar geleden geverfd, toen was hij zwart langs de muren tot ongeveer de helft van de muur. Nu zo het wel weer opnieuw mogen gebeuren. Ook de vloer bij de lift en in het trappenhal is vervangen maar deze is er al uit geweest omdat deze al zo smerig was. Nu zijn er ook op deze vloer al weer plekken. In de lift en trappenhal liggen vaak lege blikjes, folders of plastic van koekjes. Dus niemand vind het belangrijk dat het is opgeruimd en netjes is.

Niet samen sterk voor overlast, maar samen sterk om leed te bezorgen

Bij mij is ingebroken, heb vuurwerk voor de deur gehad, ben jaren gestalkt en heb dagelijks last van burenoverlast voor 8 jaar en ik ben bedreigd met de dood. In deze tijd is er geen buur geweest die het nodig vond de overlast te stoppen of samen op te lossen. Dus iedereen heeft het al die jaren goedgekeurd en vond de overlast goed, terwijl er wel een gezondheid dagelijks achteruit gaat. Mijn buren hebben dus nog nooit samen sterk gestaan tegen over burenoverlast voor voor het tegen gaan van gezondheidsleed.

Een gesprekje in het trappenhal

Van de week kwam ik haar tegen en vroeg ze of ik het papier nog ging invullen, waarop ik als antwoord gaf nee, ik heb al jaren lang burenoverlast en daar word ook niks mee gedaan. de opmerking was ooo, dat wist ik niet en het gesprek was ten einde. Nu blijkt dat de vrouw op dezelfde etage woont als de daders en dat de vrouw dit regelmatig moet hebben gehoord, dus er van af moet weten.

Eenrichtingsverkeer

Ik vraag me af waarom ik hieraan iets moet en dit in moet vullen om hun te helpen, terwijl hun nooit de moeite hebben gehad mij te helpen? Goede buren is 2 richtingsverkeer en geen eenrichtingsverkeer. Ik mag dus wel 8 jaar lijden en ziek worden, zonder 1 bezorgde buur, maar als ze je nodig hebben om iets in te vullen moet ik er wel zijn en ik in eens goed genoeg?

Lees verder

Wat is de grens tussen acceptabel, hinder en overl... Wat is de grens tussen acceptabel en overlast? Wanneer is het hinder en wanneer is het ernstige hinder? "Voor geluidsoverlast van buren bestaan gee...
mijn buren weigeren het gesprek Stap 1 Signalen herkennen, oplossen Ik heb voor mijn buren alle ondersteuning ingezet die zou kunnen bijdrage aan een oplossing. Tot heden hebben m...
burenoverlast huurwoning Wat is het? In een huurwoning heeft u vaker de kans dat u te maken heeft met overlast, doordat de huizen oudere zijn of dunnere plafonds. Maar over...
Hoe worden we normale buren? Wat is het? Burenoverlast veroorzaken is makkelijker, dan het zijn van goede en gezellige buren. Goede buren zijn belangrijk voor een goed leven in...
Vond u het artikel intressant? Deel het via :
Hulp bij burenoverlast

Ik leef inmiddels 8 jaar in onopgeloste burenoverlast in 2036nh, wat beter terreur kan worden genoemd. De artikelen die u hier vind zijn waargebeurd verhalen of voorbeelden. De artikelen zijn geschreven met ondersteuning en tips die u kunnen helpen wanneer u ook in zo’n situatie terecht komt. Met de vele ervaringen die ik heb opgedaan, wil ik graag slachtoffers ondersteuningen in de situatie door het geven van voorlichting met voorbeelden en situatie en het geven van adviezen en tips. Van 1-12-2017 tot 12-12-2017 7 keer migraine en 5x hartpijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *