Rouw

Wat is het?

Rouw is een lastige periode. Het is erg belangrijk om het overlijden van een persoon een plekje te geven om het te kunnen verwerken. Voor iedereen is het anders hoe het verwerken gaat. De ene persoon vind het belangrijk om een gedenkplek te hebben en de andere praat er liever niet over. De rouw en de gedachten aan de overleden kunt u bespreken met uw familie en naasten en met personen van de GGZ wanneer u er moeite mee heeft het een plekje te geven. Er zijn coaches die u kunnen helpen bij rouwverwerking.

Voor u naasten kan het zwaar zijn als u het er regelmatig over wilt hebben. Het roept veel herinneringen en emoties op, wat het zwaarder kan maken. Na enige tijd na het overlijden vinden personen vaak dat u er overheen moet zijn en het verwerkt moet hebben en vinden de personen het vervelend om het er weer over te hebben.

Zo begint u:

Stap 1 Hoe wilt u het een plekje geven? Wilt u er graag over praten en het op die manier verwerken? Het verwerken gaat pas als u kunt accepteren dat de persoon is overleden. Denk vooral terug aan de leuke momenten die u heeft meegemaakt. De slechte momenten zijn niet belangrijk meer.

Stap 2 Bedenkt een manier hoe u de persoon wilt herdenken, bijvoorbeeld met een foto of aandacht op de verjaardag van de persoon. Maak een gedenkplek waar u tevreden mee bent en kom hier regelmatig terug.

Stap 3 Vraag hulp bij naasten als u moeilijke momenten heeft en vraag op tijd hulp bij GGZ. Het overlijden van een persoon is een nare gebeurtenis en kaan voor sommige mensen lijden tot een trauma. Laat de emoties niet te ver oplopen en probeer er een weg in te vinden, door het bespreekbaar te maken..

Stap 4 Hoe kunt u er over praten? Hoe vaak wilt u het er over hebben?

  • Maak het bespreekbaar op momenten dat u alleen bent met de persoon, bijvoorbeeld niet op verjaardagen. Iedereen heeft dan een mening en u kunt niet uw verhaal uiten of hulp vragen.
  • Praat veelal over de positieve dingen om de persoon positief te herdenken en het overlijden positiever te gaan zien, dit is beter voor de verwerking.
  • maak voor uzelf een plan hoe u de verwerking wil gaan aanpakken en wat u hierbij nodig heeft. Vraag de hulp van naasten om u hierbij te helpen.
  • Verwerken kost tijd en bij een gaat het sneller als bij de ander, stel u geen vaste tijd waarin u vind dat u het verwerkt moet hebben. Laat het zo zijn als het is.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het artikel heeft u een duidelijk beeld met wie u het kunt bespreken.

👤

E-GGZ & E-CGG Soebar
Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

🎖

De knop is er voor de lezers van de site en geven een beeld van welke informatie gezocht en goed bevonden word op de website. De knop is om de schrijver te bedanken voor het plaatsen van het artikel, omdat u het een goed artikel vond of het graag wilt delen met de mede lezers van de website. Het is de waardering voor een artikel, bijvoorbeeld voor het plaatsen van het artikel of om het artikel te schrijven voor de website. Voor de schrijver is het fijn om te weten dat het artikel goed is en nieuwe informatie bevat. Door een bedankje op het artikel weet de schrijver dat het artikel iemand heeft geholpen of dat de informatie goed en duidelijk is.

Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

@ggz

👥

Het doel van de website is de taboe van schulden problematiek en van psychische problematiek verkleinen en samen te zoeken naar een oplossing voor de problematiek. Personen, naasten en behandelaar zoveel mogelijk te informeren over de psychische problematiek en het bevorderen van de signalen te verminderen. Het voorkomen en oplossingsgericht werken aan schulden en budgetvoorlichting. Het stimuleren en bevorderen van de financiële zelfstandigheid, van een goede financiële gezondheid, van gezond omgaan met geld, van zelf het overzicht te hebben en de grip te houden over uw financiële zaken en uw administratie.Artikelen: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Thema's: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Soebar.nl is een kenniscentrum en schrijft artikelen met adviezen en tips als informatief en educatief. De artikelen geven voorbeelden van diagnose, het herkennen en hoe u ermee om kunt gaan. De artikelen zijn geen vervanging voor een huisarts of hulpverlener.

©

Er rust copyright op de teksten, foto’s en andere afbeeldingen van de Soebar.nl ™ op deze website. De © Copyright is geldig voor de gehele website van soebar.nl™, vanaf 2009 tot 2018. Alle rechten zijn voorbehouden aan deze website. De website is beschermd tegen kopiëren. Voor de teksten geld dat er geen teksten mogen worden gebruikt en worden geplaatst op andere websites, ook niet met bron vermelding.

Alle artikelen, blogs, links, afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.

Soebar.nl ™ geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden, zonder uitdrukkelijke toestemming. Foto’s en andere afbeeldingen op deze website mag u niet gebruiken.