Ptss vuurwerk

Wat is het?

Personen met een PTSS hebben al meer last van geluiden, die voor andere personen minder hinderlijk zijn. Er word elk jaar al vroeg (oktober) in het jaar vuurwerk afgestoken. Voor personen die hooggevoelig zijn of een trauma hebben kan dit telkens een trigger zijn, hierdoor kunnen de per personen overprikkeld raken door de knallen is de kans op een aanval groot. Het vuurwerk kunt u vergelijke met onweer, harde vallende deuren, harde geluiden dit geeft veel prikkels en stress. Voor personen met PTSS hebben hier vaak ook veel last van.

Veel vuurwerk knallen zijn niet te voorkomen of af te schermen zeker als het niet de laatste week van het jaar is, dan kunt u het meer verwachten. Door 1x vuurwerk kan het zijn dat een persoon daar een paar uur last van ervaart, door extra stress, extra prikkels en daarvan bij moet komen. Als het vuurwerk te verwachten is word het makkelijker om het aan te kunnen maar meestal maar voor enkele uren.

Vuurwerk voor een persoon met PTSS is hetzelfde als vuurwerk voor een hond. Een hond kruipt weg of gaat trillen dit is bij deze personen niet anders. De persoon kan hartkloppingen of migraine krijgen op oud en nieuw van het vuurwerk, vaak komt voort uit de stress of angst ervoor. Omdat het vuurwerk niet stopt op oud en nieuw raakt de persoon niet uit de aanval. Deze neemt alleen toe, tot het moment dat de vuurwerk minder word.