Psychiater

Wat is het?

Wanneer u u net heeft ingeschreven bij GGZ krijgt u te maken met een psychiater. Een psychiater werkt samen met verpleegkundige, ambulant behandelaars en artsen. Een psychiater werkt op zowel het ACT, FACT crisisdienst, poli GGZ.

Psychiaters schrijven medicatie voor , doen lichamelijk onderzoek en kunnen laboratoriumtests aan vragen en te interpreteren. Een psychiater en klinisch psycholoog stelt diagnoses. Samen met de behandelaar bespreken zijn en maken het behandelplan. Deze persoon maakt de besluiten in besprekingen.

Bij ambulante zorg kan het zijn dat u zelden met een psychiater te maken heeft dan tijdens een opname. Hier heeft u meer te maken met de ambulant behandelaar en een psycholoog. Aan de hand van uw medisch dossier schrijft de psychiater medicatie uit en aan de hand van de signalen van de behandelaar.

Tijdens een opname spreek u de psychiater 1x per 2 weken en 1 x per week de behandelaar een arts.De psychiater observeert en kijk of uw plan moet worden aangepast of medicatie moet worden veranderd.

Zo begint u:

Stap 1 schrijf u in bij de GGZ en meld u aan voor de wachtlijst

Stap 2 Vraag om een afspraak bij een psychiater voor het stellen van een diagnose.

  • waarom wilt u een diagnose? Wat kan het u opleveren?
  • Welke hulpvragen heeft u?
  • Welke signalen heeft u van de problematiek?

Bereid u zo goed mogelijk voor op het gesprek, probeer het zo duidelijk mogelijk over te laten komen. Schrijf het op als u het lastig vind het uit te spreken.