proeftijd

Wat is de proeftijd?

Dit word ook wel proefperiode genoemde en wordt geregeld in art. 7:652 B.W. Deze moet altijd schriftelijk overeengekomen worden in de arbeidsovereenkomst, ook wel contract genoemd.

Waarom een proefperiode?

Een werkgever kan ervoor kiezen een proeftijd op te nemen in het contract. Dit is er om u en uw werkgever vrijblijvend de tijd te geven om te kijken of uw baan en functioneren bevallen. Kortom de proeftijd is de tijd dat u op proef bent bij een bedrijf.

Wel of geen?

  • Wanneer dit niet is vastgesteld in het contract of afgesproken met uw werkgever dan geld de proeftijd van uw cao. Dit is per werksector anders en op te vragen via de werkgever of via de vakbond.
  • Heeft u geen cao en is er geen proeftijd vastgesteld dan is er geen proeftijd van toepassing op uw contract.
  • Wanneer er een onjuiste proeftijd is afgesproken is dit in strijd met de wettelijke regels die zijn vastgelegd in het wetboek en in uw cao. Omdat het in strijd is met de wet, is de proeftijd niet geldig en kunt u, uw contract beschouwen als een contract zonder proeftijd.

Wat zijn de gebruikelijke proeftijden?

Dit is afhankelijk van het soort contract dat u heeft gekregen. Volgens de wet is dit:

  • Van 6 maanden of korter geen proeftijd (Vanaf 1 juli 2014)
  • Van meer dan 6 maanden maar minder dan 2 jaar de maximale proeftijd 1 maand
  • Van 2 jaar of langer krijgt. De maximale duur is in dat geval 2 maanden.

Wat is een geldige proeftijd?

  1. Schriftelijk overeengekomen in een arbeidsovereenkomst en/of cao
  2. Mag maximaal 1 maand zijn bij een contract langer dan 6 maanden en korter dan 2 jaar.
  3. De proeftijd moet gelijk zijn voor werkgever en werknemer. Een proeftijd van 1 maand betekend dat de werkgever en/of werknemer binnen 1 maand ontslag kan nemen.

De wettelijke proeftijd voor een jaarcontract

Het vast contract voor 1 jaar is een tijdelijk contract wat langer duurt dan 6 maanden maar korter dan 2 jaar. Voor dit contract geld een proeftijd van maand, in deze maand kunt u ontslag nemen. De proeftijd die op uw contract van toepassing is moet altijd schriftelijk zijn vastgelegd. In uw contract is niet omschreven hoelang uw opzegtermijn is, kijk in uw cao of daar het termijn is omschreven.

Kan een proeftijd worden verlengt?

Wanneer u veranderd van baan of van functie binnen het bedrijf is het mogelijk en toegestaan om een tweede proeftijd te doen. In andere gevallen is dit niet toegestaan.

Wanneer word de proeftijd stopzetten?

Werkgever

De werkgever of u kunt besluiten het contract stopt te zetten. De werkgever heeft geen ontslagvergunning nodig en hoeft geen opzegtermijn in acht te nemen. In dit geval word u ontslagen op staande voet.

Wanneer u ziek word tijdens uw proeftijd kan uw werkgever besluiten u te ontslaan. Dan heeft u recht op een Ziektewetuitkering.

Werknemer

Als werknemer kunt u in de proeftijd per direct u contract stopzetten, zonder dat er een opzegtermijn aan vastzit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *