Prepaid kaart energie

Prepaid kaart

Het is een prepaid kaart voor energie en gas, die u online kunt opwaarderen, online tegoed rekening voor energie. De kaart is te vergelijken met een abonnement voor een telefoon. De prepaid kaart valt uit zodra het saldo op is, als u de telefoon weer opwaardeert kunt u weer bellen. De energierekening is het abonnement van de telefoon een abonnement op de energie met achteraf een rekening.

Voor welke doelgroep?

De doelgroep zo kunnen zijn minima of persoon met een laag inkomen. Personen die een betalingsachterstand hebben of in de schulden zitten.Het kan makkelijk zijn  voor mensen die weinig energie verbruiken zoals Prepaid kaart van een telefoon voor weinig bellen en bij meer bellen een abonnement. Personen met een modaal op erboven zullen hier geen gebruik van maken.

Wat zijn  de voordelen?

Er ontstaat geen extra schulden bij de energieleverancier. Het bedrag op de kaart betaald u vooraf, hierdoor heeft u geen onverwachte hoge rekening aan het eind van het jaar en is de kans op nieuwe schulden maken weg genomen. Hierdoor heeft u een beter overzicht over de kosten en het bedrag dat u hieraan kwijt bent. Door het gebruik van een kaart word u bewuster van de energie die u verbruikt. Hierdoor gaat u sneller letten op de grote energieverbruiker en hierop besparen.

Afsluiten op afstand gebeurt alleen als het saldo ontoereikend is. Voordat dat zover is, heeft de klant al een aantal sms’jes en e-mails ontvangen om op te waarderen en zo de tijdelijke stopzetting van energie te voorkomen.

De klant kan op afstand worden afgesloten, dit gebeurt bij een te laag saldo en de klant krijgt sms’jes en emails om het saldo op te waarderen, maar de doelgroep is mensen met een betalingsachterstand of minimaal inkomen. Het bedrijf kan de klant vele sms’jes sturen maar als er geen geld is, is het niet mogelijk om op te waarderen, met gevolg dat de persoon regelmatig word afgesloten.

Werkt het goed voor mensen met een betaalachterstand?

Mensen met een betalingsachterstand krijgen hierdoor geen nieuwe schulden. Deze mensen hebben vaak een minimaal bedrag om van te leven en hebben hierdoor vaak weinig om op te waarderen. De personen met schulden en een kaart hoeven hierdoor niet onder curatele gesteld te worden. De persoon moet alleen zijn achterstand terug betalen, met behulp van schuldsanering of bewindvoering. Er hangen ook grote nadelen aan het gebruik van een kaart, waardoor er andere problematiek naar boven komt. De kaart kan alleen goed werken als de persoon kan plannen en weet hoeveel energie de persoon verbruikt.

Wat zijn de nadelen?

Geen geld op de kaart, geen elektriciteit. Een kaart geeft onzekerheid. Bij een rekening bent u dagelijks 100% zeker van energie. Bij een kaart is het de vraag of er genoeg saldo is voor het einde van de dag, dit komt dan aan op het inzicht van de persoon en de het plannen. Heeft u een keer niet voldoende geld om op te waarderen, dan zit u de tijd dat dit wel mogelijk is, zonder elektriciteit. Dit kan voor mensen met schulden of een laag inkomen, ook 1 of 2 weken zijn van een maand. Na het opwaarderen van de kaart na afsluiting, zijn er geen nieuwe aansluitingskosten.

De kaart kan niet voorkomen dat gezinnen met minimaal inkomen worden afgesloten. Afgesloten worden van energie drukt gezinnen vaak in een isolement, geeft extra stress en zorgen. Deze blijven vaak omdat het niet altijd mogelijk is de kaart op te waarderen en het gezin word afgesloten. Hierdoor blijft continue een druk/stress ontstaan in het gezin.

Door het gebruik van een prepaid kaart komt u vaak voor verassingen te staan. Bijvoorbeeld bij de seizoenen in de zomer kunt u langer met u kaart doen dan in de winter. Bij het wisselen van het seizoen moet u rekening houden met de extra kosten voor de verwarming. Als u in het eerste jaar zit weet u niet hoelang u kaart dan mee gaat. Dan kan het voorkomen dat u kaart op is en u in een koud huis zit.

Voor mensen met schulden en of en minimaal inkomen is het verplicht internet te hebben om de kaart te kunnen gebruiken. Het is niet mogelijk om de kaart op te waarderen in winkels. Mensen met schulden worden vaak afgesloten van het internet. Mensen met een minimaal inkomen kunnen de kosten van het internet niet betalen.

Waar moet ik op letten?

Hoe lang kunt u doen met het bedrag? € 10,- hoe vaak kan de wasmachine aan, koken en douche?

Het is heel belangrijk te weten wat u verbruik op 1 dag, in 1 week en in 1 maand. Hiervoor kunt u  een energie dagboek maken, om goed uit te komen met het te goed. Hierin schrijft u de energie die u heeft verbruikt en het bedrag wat het kosten, dit heeft u nodig om een schatting te kunnen maken van het opwaardeer bedrag. Met een kaart is het belangrijk het over te houden op het verbruik, door het maken van plannen en het bijhouden van een dagboek van het verbruik.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.