Pictogrammen

1 Wat is het?

Pico plaatjes worden veel al gebruik bij het maken van een dagschema voor kinderen met autisme of adhd. Het is een manier om kinderen maar ook volwassen te helpen en te ondersteunen in de dagelijkse structuur aan de hand van een vast patroon afgebeeld in plaatjes. Voor kinderen is het erg overzichtelijk en duidelijk en leren hiermee makkelijker een structuur aan en weten wat ze wanneer moeten doen en hoe ze dit moeten doen.

Door dat pictogrammen duidelijk en vaak simpel zijn, kan iedereen ze begrijpen. Ze geven kinderen houvast en zijn een manier van communicatie. De pictogrammen zijn te gebruiken bij bijvoorbeeld een dagplanning. Met een duidelijke dag- en weekplanning met pictogrammen kunt u meer structuur en overzicht bieden aan uw kind. Hierdoor word de dag inzichtelijk gemaakt.

Voordat u een dagje uit gaat kunt u kijken op het internet naar filmpjes of foto’s van de plaats waar we naartoe gaan. Houdt hierbij rekening met wat voor uw eigen kind belangrijk is, bijvoorbeeld antwoorden op vragen zoals: Waar kan ik naar toilet? Wanneer gaan we eten? Naast wie zit ik op de bus? Wie komt mij ophalen? Het kan zijn dat hij bang is voor wat er daar gaat zijn (wat hij wel of niet gaat doen). Weet hij wat hij daar kan doen? Wanneer kan hij spelen? Wanneer kan hij iets anders doen? Kan hij daar zijn zelfde routines aanhouden? Kan hij iets vertrouwd meenemen? Is het duidelijk hoelang hij er moet zijn?

👤

E-GGZ & E-CGG Soebar
Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

🎖

De knop is er voor de lezers van de site en geven een beeld van welke informatie gezocht en goed bevonden word op de website. De knop is om de schrijver te bedanken voor het plaatsen van het artikel, omdat u het een goed artikel vond of het graag wilt delen met de mede lezers van de website. Het is de waardering voor een artikel, bijvoorbeeld voor het plaatsen van het artikel of om het artikel te schrijven voor de website. Voor de schrijver is het fijn om te weten dat het artikel goed is en nieuwe informatie bevat. Door een bedankje op het artikel weet de schrijver dat het artikel iemand heeft geholpen of dat de informatie goed en duidelijk is.

Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

@ggz

👥

Het doel van de website is de taboe van schulden problematiek en van psychische problematiek verkleinen en samen te zoeken naar een oplossing voor de problematiek. Personen, naasten en behandelaar zoveel mogelijk te informeren over de psychische problematiek en het bevorderen van de signalen te verminderen. Het voorkomen en oplossingsgericht werken aan schulden en budgetvoorlichting. Het stimuleren en bevorderen van de financiële zelfstandigheid, van een goede financiële gezondheid, van gezond omgaan met geld, van zelf het overzicht te hebben en de grip te houden over uw financiële zaken en uw administratie.Artikelen: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Thema's: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Soebar.nl is een kenniscentrum en schrijft artikelen met adviezen en tips als informatief en educatief. De artikelen geven voorbeelden van diagnose, het herkennen en hoe u ermee om kunt gaan. De artikelen zijn geen vervanging voor een huisarts of hulpverlener.

©

Er rust copyright op de teksten, foto’s en andere afbeeldingen van de Soebar.nl ™ op deze website. De © Copyright is geldig voor de gehele website van soebar.nl™, vanaf 2009 tot 2018. Alle rechten zijn voorbehouden aan deze website. De website is beschermd tegen kopiëren. Voor de teksten geld dat er geen teksten mogen worden gebruikt en worden geplaatst op andere websites, ook niet met bron vermelding.

Alle artikelen, blogs, links, afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.

Soebar.nl ™ geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden, zonder uitdrukkelijke toestemming. Foto’s en andere afbeeldingen op deze website mag u niet gebruiken.