pannen

Hoe kunt u besparen op pannen? Door een paar simpele trucjes kunt enkele euro’s besparen op het koken.

Zet de juiste pan op de juiste pit. Wanneer u er een kleinere pan op zet gaat er veel warmte en gas verloren. Kook zoveel mogelijk met de deksel op de pan. Bij een kleine maaltijd kunt u het beste gebruik maken van een kleine pan. Maak gebruik van een snelkookpan wanneer een gerecht lang moet koken. Een hard gekookt ei? Voor een hardgekookt eitje staat normaal 15 minuten kooktijd. Reken wat extra bereidingstijd. Bedenk de in de avond wat u de volgende dag wilt eten en haal dit zo vast uit de vriezer en zet het in de koelkast. Wokken van de groente is niet alleen gezond maar ook snel klaar en verbruikt daardoor minder gas of elektra.

Kies ervoor het vuur na 8 minuut uit te zetten, en het eitje nog 6 minuten in het hete water te laten dobberen. Zet het vuur laag als het eten en/of water kookt, zorg wel dat het blijft koken. Gebruik net voldoende water om groente te koken, zorg wel erg voor dat het niet droog kookt. Neem voor het snijden van groente een plastic snijplank deze is beter schoon te houden en gaat langer mee.

  1. Zet het vuur laag als het eten en/of water kookt, zorg wel dat het blijft koken. Reken wat extra bereidingstijd.
  2. Bedenk de in de avond  wat u de volgende dag wilt eten en haal dit zo vast uit de vriezer en zet het in de koelkast.
  3. Wokken van de groente is niet alleen gezond maar ook snel klaar en verbruikt daardoor minder gas of elektra.
  4. Gebruik net voldoende water om groente te koken, zorg wel erg voor dat het niet droog kookt.
  5. Neem voor het snijden van groente een plastic snijplank deze is beter schoon te houden en gaat langer mee.
  6. Kook 1 dag in de week, 1 week in de maand of 1 maand in het jaar met alleen maar ingrediënten uit de voorraadkast of diepvries. Winst? Nooit meer spullen over de datum, het maakt u heel creatief en levert nog een besparing op ook!
  7. Maak  een systeem in uw inkopen net als in de supermarkt. Oude producten komen vooraan en de nieuwe voorraad achteraan. Zo voorkomt u dat producten bederven en u ze moet weggooien.