Paniekaanval

Wat is een paniekaanval?

Een paniek aanval is dat een persoon van het ene op het andere moment is zware paniek is, dit kan bijvoorbeeld door harde geluiden. Het leven van iemand die lijdt aan een angst- of paniekstoornis is vaak een rit in de achtbaan. Een wisselwerking van emoties, gedachtes, verwachtingen, angst, geestelijke en lichamelijke sensaties.

Hoe ontstaat een paniek aanval?

Het ontstaan van een paniekaanval is voor ieder persoon anders. Het ligt aan de omgeving, hoe u zich voelt, hoe goed u komt omgaan met signalen, het herkennen en erkennen van stress, angst, paniek en hier naar kunnen handelen.

Een paniekaanval kan overal op treden. Het heeft niet te maken met de plek waar u bent maar met de prikkels die een persoon krijgt, bijvoorbeeld door een herinnering word angst op geroepen, of een persoon schikt ergens van.

Hoelang duurt een paniekaanval?

Een paniekaanval duurt meestal enkele minuten tot 2 uur. Het is afhankelijk van hoe goed de persoon de signalen kent en herkent en hier mee kan omgaan en naar kan handelen hoe lang het duurt dat de aanval afneemt.

Wie hebben er vaak last van?

Personen die hooggevoelig zijn hebben vaker last van paniekaanvallen. Bijvoorbeeld wanneer een persoon door de overprikkeling even niet weet wat het moet doen. Ook personen die minder goed tegen geluid kunnen kunnen hier last van krijgen, het geluid herinnerd aan een bepaalde gebeurtenis die de paniek veroorzaakt.

Een aanval komt vaker voor bij mensen met psychische problematiek, bij mensen zonder deze problematiek hebben een verminderde kans en kan het 1x in het leven krijgen. Een persoon met psychische problematiek kan dagelijks of meerdere keren op een dag een aanval krijgen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.