Paniekaanval

Wat is een paniekaanval?

Een paniek aanval is dat een persoon van het ene op het andere moment is zware paniek is, dit kan bijvoorbeeld door harde geluiden. Het leven van iemand die lijdt aan een angst- of paniekstoornis is vaak een rit in de achtbaan. Een wisselwerking van emoties, gedachtes, verwachtingen, angst, geestelijke en lichamelijke sensaties.

Hoe ontstaat een paniek aanval?

Het ontstaan van een paniekaanval is voor ieder persoon anders. Het ligt aan de omgeving, hoe u zich voelt, hoe goed u komt omgaan met signalen, het herkennen en erkennen van stress, angst, paniek en hier naar kunnen handelen.

Een paniekaanval kan overal op treden. Het heeft niet te maken met de plek waar u bent maar met de prikkels die een persoon krijgt, bijvoorbeeld door een herinnering word angst op geroepen, of een persoon schikt ergens van.

Hoelang duurt een paniekaanval?

Een paniekaanval duurt meestal enkele minuten tot 2 uur. Het is afhankelijk van hoe goed de persoon de signalen kent en herkent en hier mee kan omgaan en naar kan handelen hoe lang het duurt dat de aanval afneemt.

Wie hebben er vaak last van?

Personen die hooggevoelig zijn hebben vaker last van paniekaanvallen. Bijvoorbeeld wanneer een persoon door de overprikkeling even niet weet wat het moet doen. Ook personen die minder goed tegen geluid kunnen kunnen hier last van krijgen, het geluid herinnerd aan een bepaalde gebeurtenis die de paniek veroorzaakt.

Een aanval komt vaker voor bij mensen met psychische problematiek, bij mensen zonder deze problematiek hebben een verminderde kans en kan het 1x in het leven krijgen. Een persoon met psychische problematiek kan dagelijks of meerdere keren op een dag een aanval krijgen.

👤

PTSS e-coach en trauma coach
Ik ben gespecialiseerd in het omgaan met een (MC) PTSS, chronische stress en vermoeidheid en in stemmingswisselingen. Ik reik vaardigheden aan en geef tips zodat u beter kunt leren omgaan met een (MC) PTSS. Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van stress en traumatische ervaringen. In mijn leven heb ik vele traumatische gebeurtenissen meegemaakt en diverse bijna doodervaringen gehad. Door de ervaringen heb ik vele depressie gehad en heb ik chronische stress en vermoeidheid opgelopen.

🎖

De knop is er voor de lezers van de site en geven een beeld van welke informatie gezocht en goed bevonden word op de website. De knop is om de schrijver te bedanken voor het plaatsen van het artikel, omdat u het een goed artikel vond of het graag wilt delen met de mede lezers van de website. Het is de waardering voor een artikel, bijvoorbeeld voor het plaatsen van het artikel of om het artikel te schrijven voor de website. Voor de schrijver is het fijn om te weten dat het artikel goed is en nieuwe informatie bevat. Door een bedankje op het artikel weet de schrijver dat het artikel iemand heeft geholpen of dat de informatie goed en duidelijk is.

Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

@ggz

👥

Het doel van de website is de taboe van schulden problematiek en van psychische problematiek verkleinen en samen te zoeken naar een oplossing voor de problematiek. Personen, naasten en behandelaar zoveel mogelijk te informeren over de psychische problematiek en het bevorderen van de signalen te verminderen. Het voorkomen en oplossingsgericht werken aan schulden en budgetvoorlichting. Het stimuleren en bevorderen van de financiële zelfstandigheid, van een goede financiële gezondheid, van gezond omgaan met geld, van zelf het overzicht te hebben en de grip te houden over uw financiële zaken en uw administratie.



Artikelen: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Thema's: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Soebar.nl is een kenniscentrum en schrijft artikelen met adviezen en tips als informatief en educatief. De artikelen geven voorbeelden van diagnose, het herkennen en hoe u ermee om kunt gaan. De artikelen zijn geen vervanging voor een huisarts of hulpverlener.

©

Er rust copyright op de teksten, foto’s en andere afbeeldingen van de Soebar.nl ™ op deze website. De © Copyright is geldig voor de gehele website van soebar.nl™, vanaf 2009 tot 2018. Alle rechten zijn voorbehouden aan deze website. De website is beschermd tegen kopiëren. Voor de teksten geld dat er geen teksten mogen worden gebruikt en worden geplaatst op andere websites, ook niet met bron vermelding.

Alle artikelen, blogs, links, afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.

Soebar.nl ™ geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden, zonder uitdrukkelijke toestemming. Foto’s en andere afbeeldingen op deze website mag u niet gebruiken.