Overstappen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier kan zo vaak u wilt.

  1. Begin 2 maanden voordat u contract (meestal 1 jaar) is afgelopen met het vergelijken en onderzoeken van een nieuwe aanbieder en controleer of het bij een andere aan bieder goedkoper is. Het is aan te raden om elk jaar over te stappen.
  2. Een jaarafrekening krijgt u ieder jaar van uw energieleverancier, hierin staat hoeveel energie u heeft verbruikt in het afgelopen jaar. Na het werkelijke verbruikte energie van het betaalde maandbedrag af te halen, weet u wat u, of u moet bij betalen of dat u te veel heeft betaald en terug krijgt.
  3. De energielevering kan niet tussentijds worden afgesloten wanneer uw overstapt, uw blijft altijd elektriciteit ontvangen in uw woning. De wisseling van energieleverancier is slechts een administratief proces. De aansluitingen, leidingen of energiemeter, zijn al aanwezig en blijven gewoon werken. Er komt niemand bij u langs om dit aan te passen. Als u een nieuwe energieleverancier heeft gevonden, dan zegt uw oude energieleverancier het contract wat daar loopt op. Dit doen de maatschappijen zelf en hiervoor hoeft u verder niks extra’s te regelen.
  4. Controleer altijd wel of de administratieve taken van uw oude en nieuwe energieleverancier goed zijn uitgevoerd. Meestal krijgt u begint van het afsluiten en een brief van aansluiten.
  5. Omdat het overstappen maar erg weinig tijd kost, is het een simpele manier om snel te besparen. Het enige wat u hoeft te doen zijn uw gegevens in te voeren via een vergelijkingswebsite, deze vergelijk uw gegevens met het beste aanbod. Daarna de rest van de gegevens invoeren en verzenden. De aanvraag is verzonden aan uw nieuwe leverancier let op dat u de bevestigingsmail bewaart in uw digitale administratie. Op deze websites is het handig om zoveel mogelijk filters aan te zetten om zo het best passende aanbod te krijgen.
  6. Bij het afsluiten van een nieuw contract kunt u kiezen uit zo snel mogelijk of aan de hand van een datum. Is uw contract vrij opzegbaar of loopt uw contract binnen 2 maanden af, kies dan voor ‘zo snel mogelijk’. Weet u de specifieke einddatum van uw contract? Vul dan bij de gewenste ingangsdatum een datum in na de einddatum van uw contract. Loopt uw contract nog niet af binnen 2 maanden af en wilt u wel graag een overstap maken, neem dan contact op met uw nieuwe leverancier.
    Overstappen is vaak omdat het veel geld kan schelen op maand en jaar basis en het overstappen van leverancier kost niet veel tijd zoals bij een zorgverzekering, dus snel geld besparen.
  7. Energieleveranciers bieden nieuwe klanten vaak welkomst kortingen en actietarieven aan, waar u dan ieder jaar opnieuw van kunt profiteren. Deze korting is alleen bij het afsluiten van een nieuw contract en kan niet op een bestaand contact. Veel energieleveranciers bieden een welkomstkorting wanneer u een contract bij hen afsluit. De welkomstkorting wordt na het volledig uitdienen van uw contract automatisch overgemaakt naar uw rekening. Houd er rekening mee dat deze korting al verrekend is in de totaalprijzen getoond in de vergelijker.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.