(oud) volmacht deelt avg

Het gaat hierbij om een persoon die een voormalig gevolmachtigd bewindvoerder.

1 Wat is het?

De bankgegevens en naam horen bij uw privégegevens. Van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) mogen deze gegevens niet worden gedeeld met andere personen. Bij een volmacht mag de persoon, in de tijd dat volmacht geldig is, deze gegevens wel uitwisselen. Een volmacht kan altijd worden ingetrokken, hiervoor is het belangrijk dat aan alle voorwaarden worden voldaan. Deze voorwaarden zijn bekent bij de bewindvoerder. Wanneer er geen volmacht meer is mag dit niet. Het is strafbaar dat de bewindvoerder zonder volmacht de gegevens heeft uitgewisseld. Het is niet strafbaar als de volmacht onterecht is ingetrokken.

5 Plan

  1. Is het doel waarvoor het gebruikt is terecht? Is het duidelijk voor welk doel de gegevens zijn gebruikt?
  2. Bent u op de hoogte gebracht dat uw informatie gedeeld werd? Heeft u hiervan bewijs? Probeer zoveel mogelijk bewijs te verzamelen van de gegevens die zijn gedeeld door wie aan wie?
  3. Hoe vaak zijn uw gegevens gedeeld? Is dit bij 1 bedrijf of meerdere?
  4. Is de volmacht terecht of onterecht ingetrokken? Heeft u hier papieren van? Bij onterecht kunt u bezwaar maken doe dit binnen 6 weken na ontvangst van de brief.
  5. Als het terecht is ingetrokken neem de feiten mee naar het juridisch loket en vraag welke wetten van toepassing zijn hiervoor. Zij kunnen u adviseren welke stappen u kunt ondernemen.
  6. Maak een melding bij avg zij kunnen u de juiste wegwijze

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.