Ontbijt in een nieuw voedingspatroon

Ontbijten is zeer belangrijk voor uw energiepeil. Voedsel is namelijk de belangrijkste energiebron voor uw lichaam, u kunt het zien als benzine voor een auto. Wanneer u wakker wordt heeft u een lange tijd niet meer gegeten. Het is dan ook aan te raden om uw lichaam bij te tanken. Zodat u fysiek en mentaal goed kunt presteren. Vooral de koolhydraten in uw boterham zijn een goede energie-leverancier.

Een goed ontbijt is cruciaal voor uw concentratie. De hersenen van uw lichaam zullen zich namelijk gaan focussen om de energie die u nog over heeft op te slaan, wanneer u niet goed ontbijt. Het gevolg hiervan is dat uw concentratieniveau zal dalen, ook kan dit hoofdpijn veroorzaken.

Wanneer u ‘s ochtends het ontbijt overslaat, Is de kans groot dat u in de loop van de dag steeds meer honger krijgt. Hierdoor zult u de maaltijden na het ontbijt onnodig uitbreiden. Om op gewicht te blijven, is het echter belangrijk om de inname van uw voeding over de hele dag te verspreiden. Ontbijten zorgt ervoor dat u minder snel geïrriteerd zult raken. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel en het insuline niveau op de juiste waarden blijven. Een gezonde bloedsuikerspiegel zal u helpen minder snel chagrijnig te worden.

Het ontbijt met chocopasta, deze pasta bevat 50% suiker, dit maakt het zeer ongezond. Van de suiker zou u zeggen dat uw kind daar energie van zou krijgen, maar het tegendeel is waar te veel suiker kan vermoeidheid en concentratieproblemen veroorzaken. Het ontbijt met kipfilet.

  • Kies ervoor om 1 volkoren boterham te beleggen met bijvoorbeeld kipfilet of 30+ kaas en
  • 1 boterham met natuurlijke jam of natuurlijke appelstroop zonder toegevoegde suikers.
  • Let op bij het kopen van een product op de andere benamingen voor suiker. Kies altijd voor 1 boterham zoet en een gezond, gezond gaat voor zoet.

Dit zijn gezonde belegkeuzes uit de Schijf van Vijf:

  • Halvarine of margarine uit een kuipje op elke boterham,
  • Zuivelproducten: 20+ en 30+ kaas, hüttenkäse, zuivelspread, mozzarella, zachte geitenkaas, Ei, Noten en notenpasta en pindakaas met 100% pinda’s of noten, zonder toegevoegd zout of suiker,
  • Zelfgemaakte hummus (kikkererwtenspread) of andere bonenspread zonder zout, Vis zoals zalm, makreel, forel, tonijn of haring, Groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, radijs, gebakken champignons, gegrilde courgette, avocado, banaan, appel en aardbei.
  • Kaas op uw brood, maar voor welke soort gaat? Het getal voor de kaas (dus 10+, 20+, 30+, 40+ ect.) zegt iets over het vetgehalte in de kaas. Hoe lager het getal, hoe minder vet. De aanbeveling voor kaas is verhoogd naar twee plakjes (40 gram) per dag. Kies voor de magere variant met minder zout voor een gezonde keuze
  • Het ontbijt is belangrijk, maar moet u perse brood eten? Nee, dit is niet nodig er zijn vele alternatieven mogelijk.
  • Neem een bord Brinta of havermout of een bakje kwark met fruit en een walnoot in stukjes of yoghurt met een appel en wat muesli (geen cruesli) is ook prima.
  • Kies voor magere yoghurt of volle? Magere yoghurt bevat maximaal 0,5 gram vet en volle yoghurt ongeveer 3,5 gram vet. Laat de zoete soorten links liggen en kies vaker voor natuurlijke soorten. Fruit op brood of groente bijvoorbeeld. Humus is een goed alternatief.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.