Online werken vanuit huis

Online werken vanuit huis

Vanuit huis werken vereist een reeks vaardigheden en behoorlijk wat discipline en doorzettingsvermogen. Het is belangrijk om een goede planning te maken en u hieraan houden.  Houdt in uw planning rekening met vaste werktijden en pauzes in vaste blokken. Door en vaste routine bent u productiever overdag.

Handig om hierbij te gebruiken is een to-do-list. Om een lijst te maken heeft u eerst de antwoorden nodig op de vragen zoals hoeveel tijd heeft u? Wat heb ik nodig om te starten? Welke volgorde is belangrijk?

Hoeveel tijd neemt bijverdienen in beslag?

Hoeveel tijd u nodig heeft voor uw bijverdiensten ligt aan het soort werk wat u gaat doen. Bij het opstarten van een webshop heeft u meer tijd nodig dan een freelance opdracht via het uitzendbureau. Houd er rekening mee dat het starten van extra inkomsten is naast u eigen werkdag. Dus wanneer u al 8 uur heeft gewerkt en moe bent, moet u als nog aan de slag, dit is zeker in het begin erg zwaar.

Start van de dag

Begin de start van een werkavond met het lezen van de mails, onder het genot van een kopje koffie om in de sfeer van uw thuiswerk te komen. Het is belangrijk om tijdens het thuiswerk te zorgen voor een rustige sfeer in huis  Zorg dat al uw huishoudelijke taken zijn gedaan voor u begint met uw thuiswerk. Hierdoor is er een rustige sfeer en gaat het werk makkelijker.

Overzicht

Bewaar het overzicht van uw thuiswerk door alles met regelmaat op te ruimen. Door een opgeruimde overzichtelijk werkplek word u niet steeds afgeleid en kunt u geconcentreerd blijven werken.

Pauzes

Zorg dat u pauze neemt en dan niet op uw werkplek aanwezig bent. Om meer gefocust te blijven en even uw gedachten te verzetten.  In de tijd kunt u bijvoorbeeld even boodschappen gaan doen.

Extra bijverdienen is hard werken

Het opstarten van online extra bijverdiensten is hard werken en veel promoten. Er is geen “geheime formule” om geld te verdienen. De informatie die wordt belooft is gratis op het internet te vinden.  Van de geheime formules verkopen zal geen een persoon rijk worden.

Weet op welke baan u solliciteert.

Staat er in de omschrijving het salaris vernoemd in bedrag of in de woorden hoog salaris? Zijn de werkzaamheden voor u helemaal duidelijk? Is het duidelijk wat voor bedrijf het precies is? Voor thuiswerk geld het zelfde als bij een gewone baan, hier zijn geen  kosten aan verbonden. Reageren op een vacature waar u voor moet betalen heeft vaak andere bedoelingen.

Het starten van een eigen bedrijf kost een kleine investering voor een product en website. Het ligt aan het product en/of dienst welke kosten hieraan verbonden zijn.

Freelance en uitzendwerk

Freelance werken is de manier om naast uw inkomen extra bij te verdienen. Omdat dit vaak over 1 opdracht gaat en dus makkelijk in te plannen. Voor eerlijk en betrouwbaar freelance werk kunt u terecht op bekende sites zoals Freelance.nl, Hoofdkraan.nl en 123Freelance.nl. Bij het uitzendbureau zoals Randstad, Monster, Werk.nl, Jooble NL, Jooble en Jobtrack zijn regelmatig vacatures te vinden voor online banen.

Artikelen schrijven

Een artikel schrijven of juist een artikel of een gehele website vertalen, over een leuk onderwerp en er nog iets mee verdienen ook, zo makkelijk kan het zijn. Voor het schrijven van een  artikel voor een website of krant levert vaak 8 euro op voor een artikel van 100 woorden. De prijzen verschillen erg per opdrachtgever.

Hoe vaker u schrijft hoe meer klanten waardoor u de prijzen kunt opschroeven en uiteindelijk meer geld kunt bijverdienen en/of eigen zaak kunt beginnen.

Bijverdiengrens

Let op dat u bijverdiensten niet boven de bijverdiengrens komt van de belastingdienst, SVB en Duo. Lees meer op de website van de instanties voor meer informatie en de hoogte van de grens.

Belastingdienst

Over uw extra inkomsten moet u (inkomsten) belasting betalen, hoeveel dit is, is afhankelijk van uw inkomsten, het aantal uren dat uw werkt, uw vermogen en uw spaargeld.

Het geld dat u bezit of binnenkrijgt is op te delen in drie categorieën. De inkomsten uit werk vallen onder “Box 1”, het geld dat u verdient aan aandelen vallen onder “Box 2” en in “Box 3” word u belast over uw spaargeld en vermogen.

Boekhouder ilona is een gediplomeerd boekhouder sinds 2011. Op deze website blogt ze over hoe u de financiën op orde kunt brengen en houden. Een overzichtelijke administratie is onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond leven. De ervaringen en kennis worden gedeeld aan de hand blog artikelen. Daarnaast staat soebar.nl voor schuldpreventie. De doelgroep van de website is gericht op gezinnen met een minimum inkomen.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.