Niet eens met gestelde diagnose.

Niet eens met gestelde diagnose. Wanneer u het niet eens bent met uw behandelaar over de gestelde diagnose kunt u contact opnemen met uw behandelaar om te vragen hoe hij bij de diagnose komt, welke signalen maken dat het die diagnose is en geen andere? Geef in het gesprek hoe u hierover denkt en wat volgens u een betere diagnose zou zijn, geef hierbij aan van welke signalen u het meest last heeft.

Op het internet vind u vele vragenlijsten voor het vast stellen van een diagnose, maak er een paar en neem deze mee naar het gesprek. Als u er samen met u behandelaar niet uit komt, kunt u vragen om een second opinion, dit betekend dat er een andere arts opnieuw een diagnose stelt. Het kan zijn dat deze diagnose, hetzelfde is of juist erger of minder erg.

Hoe meer artsen u afgaat voor het stellen van een diagnose hoe meer verschillende diagnoses u krijgt. Heeft ook de 2de arts een diagnose gesteld waar u het niet mee eens bent dan kunt u nog contact opnemen met een patiëntenvertrouwenspersoon van de organisatie, deze kunnen u ondersteunen en voorlichten wat de mogelijkheden nog zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.