Nare gebeurtenis kind stap 4

stap 4: meedenken over de vraag; hoe nu verder? Wat heeft u of uw kind nodig om verandering aan te brengen of om er beter mee over weg te kunnen? Waar zitten de problemen in het verwerken? Wat is het lastige stuk van het verwerken? Door te luisteren naar uw kind kunt u erachter komen hoeveel u kind ermee zit en wat de wensen zijn van uw kind om ermee om te gaan. Bedenk samen meerdere oplossingen voor het probleem en kies er daarna samen een uit die u verder gaat uitwerken.

  • Vind uw kind een programma spannend of eng zet de tv uit en bespreek de gevoelens van uw kind op dat moment. Wat zorgde ervoor dat uw kind zich zo voelde? Wat was de situatie waardoor dit veranderde? Wat zou uw kind de volgende keer kunnen doen om dit minder te laten zijn? Zet een tijdje later opnieuw de film op of het programma aan en kijk samen met uw kind. Bespreek wat u ziet en laat uw kind de gedachten erachter uit leggen. Door het bespreekbaar te maken kan uw kind over de gedachten heen komen en het als minder erg ervaren.
  • Kijk een week geen nieuws. Het nieuws of praat programma’s kan een grote inpakt hebben op uw gedachten, gevoelens en emoties. Door regelmatig slecht nieuws kan het zijn dat uw gedachten uw stemming bepalen, als dit zo is, stop voor een week met het kijken van het nieuws. Na een paar dagen zult u merken dat het een stuk beter gaat.
  • Vraag andere ouders hoe zij dit aan pakken, zoek op het internet naar lotgenoten met dezelfde vragen.Er zijn vele ouders met hetzelfde probleem u bent niet de enige. Door het bespreekbaar te maken op school of bij het cjg kunt u werken aan een oplossing. Door het blijven bedenken van oplossingen voor uw kind en u te verplaatsen in het kind weet u wat u nodig heeft om de juiste oplossing te vinden voor uw kind. Vraag meer informatie bij uw CJG of kijk op de website van GGZ.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.