Nare gebeurtenis kind stap 3

stap 3: noemen van feiten, redenen en motieven. Bedenk u zoveel mogelijk redenen waarom het zo is gegaan als het is gegaan, blijf hierbij bij de feiten zoals deze gebeurt zijn. Wat wilt u doen met deze feiten, wat wilt u bereiken door de feiten aan een ander te vertellen? Stel u de vragen waarom, waar, wanneer en hoe bij het maken van een duidelijk verhaal. Door bij de feiten te blijven en steeds de waarom vraag te stellen en de vraag hoe op te lossen, blijft een gesprek open en word het minder een discussie.

  • Ga op zoek naar informatie bij het stellen van een diagnose. Zoek antwoorden op de volgende vragen: Wie is krijgen deze diagnose? Wat houd de diagnose in? Hoe komt iemand aan de diagnose? Hoe kan de diagnose behandeld worden? Wat is er te merken aan de persoon?
  • Noteer uw conclusies in het dagboek en maak er een kort verhaal van. Door de vragen te antwoorden kom u achter echte problematiek achter een diagnose, door het kort en bondig op te schrijven kunt u de diagnose makkelijker accepteren.
  • Nodig de persoon uit als u met uw kind in gesprek gaat om uw kind de diagnose te vertellen. Laat uw kind zelf zoveel mogelijk vragen stellen.
  • Vertellen hoe moeilijk u het zelf heeft met het slechte nieuws. Het slechte nieuw is voor het gehele gezin, door uw gedachten en gevoelens bespreekbaar te maken en door het gesprek aan te gaan binnen uw gezin, hoe moeilijk u het vind dat de situatie zo is, krijgt u meer steun uit het gezin en meer begrip en kan er gezocht worden naar oplossingen. Stel uzelf wel een grens over hoeveel en hoe u dit mededeelt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.