nare gebeurtenis kind nieuws

Wat begrijpt uw kind van het nieuws

  1. 0-2 Baby’s in deze leeftijd hebben nog geen besef van de nare gebeurtenissen. Houd uw baby zo veel mogelijk weg van het nieuws en kranten en de geluiden. Baby’s reageren op de onrust en de stress van de ouders, hebben ouders veel stress, dan word de baby meer onrustig. Grote gevoeligheid voor prikkels. De ene baby raak van prikkels enorm gestimuleerd en wil met die prikkel bezig.
  2. 2-4 Peuter zijn de wereld aan het ontdekken en krijgen al veel meer mee. Ze kunnen nog geen onderscheid maken tussen fantasie en fictie. Waardoor het kan zijn dat de nare gebeurtenis van daar ook hier kan plaats vinden, hierdoor kan uw kind meer stress en angst krijgen. Hierdoor is het belangrijk om de peuter zoveel af te schermen van het nieuws.
  3. 4-6 Kleuter betrek alles op zich zelf, over de nare gebeurtenis, gaan ze lopen malen en piekeren, dit kan zorgen voor extra stres. Kleuters moeten nog veel worden afgeschermd voor het nieuws. Door het malen en het te betrekken op zichzelf kunnen kleuters meer onrustig worden, het is belangrijk de gevoelens en emoties van uw kleuter te begrijpen en uw kleuter gerust te stellen. \Wanneer uw kind om een oplossing vraagt, stimuleer en inspireer hem/haar om zelf een oplossing te zoeken. Wat zou je doen als je in deze situatie zit? Laat uw kind zoveel mogelijk nadenken over mogelijke oplossingen, door als ouder zoveel mogelijk open vragen te stellen.. Door het bedenken van oplossing is het minder angstig voor het kind.
  4. 6-10 Een kind in de basisschool leeftijd kunt u niet meer totaal afschermen van het nieuws. Het kind word door meerdere dingen beïnvloed in het gedrag en emoties, bijvoorbeeld door de omgeving, school, klasgenoten. Het kind kan op dit moment een gesprek voeren over de gebeurtenis en zelf de gebeurtenis toe lichten. Laat uw kind zoveel mogelijk zelf vertellen, begin met de vraag wat heb je gehoord? Kinderen van 6 tot 12 jaar verwerken de ervaring het best door te spelen. Door het gebeurde steeds opnieuw na te spelen krijgt het kind er meer grip op en is het bezig het te werken.
  5. 10-12 Pubers hebben veel behoefte aan informatie over de gebeurtenis. De puber kan zelf redeneren en zelf oordelen over het onderwerp en het bespreekbaar maken. Voor een puber is het belangrijk deze gerust te stellen en veiligheid bieden en te zorgen dat dit gevoel in balans is.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.