Nare gebeurtenis kind boodschap

Breng de boodschap.

  • Roep uw kind om het gesprek te beginnen. Vertel uw kind direct waarom u het wilt gesprekken en vertel die direct uw verhaal.
  • Benoem zoveel mogelijk de feiten met voorbeelden en wat de gevolgen zijn. Wanneer er een belangrijk persoon in het leven van uw kind is overleden, kunt u uw kind, een manier aanleren om dit op zijn manier te verwerken, door bijvoorbeeld een gedenk plek of door bijvoorbeeld een boekje te maken met leuke momenten met de persoon. Door het op een positieve manier te brengen leert u kind hier positief mee om te gaan. Bedenk samen een manier hoe uw kind hiermee kan en mag omgaan. Vraag u kind hoe het graag hiermee zou willen omgaan? Wat zou uw kind fijn vinden om te herdenken?
  • Bedenk samen met uw kind een oplossing om er mee om te gaan. Schrijf een aantal positieve dingen op, hoe uw kind hiermee kan gaan, maak hiervan een mooi bord en hang deze op. Door het duidelijk zichtbaar te maken hoe uw kind ermee kan omgaan kan uw kind zich aanleren op een makkelijkere manier om te gaan met een problematiek.

Stel u kind zoveel mogelijk gerust, door het duidelijk uit te leggen en het onderwerp bespreekbaar te houden.

  • Probeer zoveel mogelijk de emotie en gevoelens van uw kind, aan te grijpen om uw kind te leren hiermee om te gaan. Leer u kind hoe het de stress, angst onder controle kan krijgen. Wanneer u niet kunt aansluiten bij de gevoelens en emoties van uw kind krijgt uw kind het gevoel niet begrepen te worden en dat u het leven van uw kind niet kunt beschermen.
  • Kijk samen het nieuws en bespreek dit, door open vragen te stellen over de gebeurtenis.Neem de tijd om samen het nieuws te lezen of bekijken en probeer er zo eerlijk mogelijk over te zijn. Sommige delen kunt u weglaten aan de hand van de leeftijd.
  • Beantwoord de vragen van uw kind. Vragen die uw kind heeft, zorgen bij uw kind voor zorgen en het is nog niet geheel duidelijk. Hierdoor kan het hoofd van uw kind vol raken met gedachten en onrustig gedrag laten zien. Vraag aan het einde van het programma of uw kind het heeft begrepen, nog vragen heeft, of dat het nog er iets over kwijt wilt.
  • Wat vond uw kind een bang moment en wat vond uw kind van de geluiden die bij de beelden horen? Dwing uw kind niet om erover te praten, als uw kind er nu geen zin heeft, komt het later van zelf.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.