Minima

Voor minima zijn er verschillende fondsen en regelingen waar zowel de ouder als het kind gebruik van kunnen maken. De regelingen zijn van de gemeente en zijn vaak per gemeente verschillend. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van uw gemeente wat er word vergoed en wat er bij de regeling hoort. Kijk voor de voorwaarden op de website van uw gemeente.

Bijzondere bijstand is een tegemoetkoming in de noodzakelijk kosten bijvoorbeeld bij het vervangen van een bank of koelkast wanneer u een laag inkomen heeft.

Computervoorziening is een tegemoetkoming voor het aanschaffen van een computer voor scholieren van de middelbare school. Niet elke gemeente heeft deze vergoeding.

Heppie is een hotel waar kinderen een week of langer kunnen verblijven voor een begeleide vakantie, opvangweekenden en ouder-kind vakanties. http://heppie.nl

Jarige job is een verjaardagspakket voor kinderen, in het pakket zit alles voor een leuke verjaar inclusief een cadeautje. http://www.stichtingjarigejob.nl/

Jeugdcultuurfonds is een tegemoetkoming in de kosten voor activiteiten zoals muziek, dans of kunst voor kinderen. https://www.jeugdcultuurfonds.nl

Jeugdsportfonds is een tegemoetkoming in de kosten voor de sportkleding en/of de contributie. http://jeugdcultuurfonds.nl

Kinderbijslag is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderen tot 18 jaar http://svb.nl

Kinderen van de voedselbank helpt kinderen die komen bij de voedselbank met een kledingpakket met nieuwe kleding.  http://www.kinderenvandevoedselbank.nl

Kindpakket is een tegemoetkoming van de gemeente voor schoolreisjes, schoolspullen, contributies voor de sportvereniging, sportattributen, culturele activiteiten zoals muziek- of dansles. Per gemeente is dit erg wisselend wat in een kindpakket zit.

Kledingbank is een winkel waar minima tegen een zeer laag tarief kleding kunnen kopen of krijgen. De adressen vind u hier.

Kwijtschelding kunt u aanvragen bij de gemeente voor bijvoorbeeld de kosten van het riool of water.

Leergeld (stichting) is een tegemoetkoming in de kosten voor onderwijs, cultuur, sport en welzijn voor kinderen van 4-18 jaar.  Stichting Leergeld

Scholierenvergoeding is een tegemoetkoming van de gemeente in de schoolkosten. Per gemeente is het verschillend wat er word vergoed en hoeveel en waarvoor.

Sinterklaasbank verzorgt elk jaar met sinterklaas  dat kinderen een cadeautje krijgen. Er zijn verschillende banken die u kunt vinden via google.

Speelgoedbank is een winkel waar minima terecht kunnen voor het aanschaffen van speelgoed tegen een lage prijs of soms gratis. Via google vind u de speelgoedbank bij u in de buurt.

Stadspas is een kortingspas van de gemeente voor minima, waarmee ze korting krijgen op activiteiten. Deze worden vermeld op de website van uw gemeente en zijn verschillend per gemeente.

Verhuiskostenvergoeding is een tegemoetkoming van de gemeente voor het aanschaffen van nieuwe spullen en voor de verhuizing.

Voedselbank is een pakket wat wekelijks word uitgedeeld aan minima.Voor een pakket aan te vragen kunt u kijken op http://voedseelbank.nl voor de voorwaarden en plaats van de voedselbank in uw gemeente.

Witgoedregeling is een tegemoetkoming van de gemeente voor het aanschaffen van witgoed zoals koelkast of wasmachine.

Woonkostentoeslag is een tegemoetkoming van de gemeente voor uw huur of hypotheek wanneer uw inkomen snel is gedaald.

WMO Wet maatschappelijke ondersteuning is een tegemoetkoming van de gemeente bij het aanvragen en krijgen van zorg of het aanschaffen van hulpmiddelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *