mindmap

Wat is het?

Een mindmap is een overzicht van woorden die aan elkaar zitten door middel van lijnen.  Een mindmap is een schema die is opgebouwd uit begrippen, teksten, relaties en/of plaatjes. Een mindmap ziet eruit als een boom met diverse takken, verbindingen, tussen woorden. In het midden staat het hoofdthema en hieraan komen sub en sub sub thema’s. Het kan ook vergeleken worden met een tag cloud waar woorden naar belangrijkheid groot of klein zijn. Een mindmap kunt u vergelijken met een woord spin een woord met diverse takken die een tekst makkelijker te begrijpen maakt. In het midden van de mindmap staat het belangrijkste woord met daaraan lijnen die woorden met elkaar verbinden.

Wat is mind mapping?

Mind mapping is een manier om een overzicht te maken van gedachten emoties, gevoelens om deze door middel van op schrijven, uit uw hoofd te zetten. Het is een logische, simpele manier, om aantekeningen overzichtelijk te maken. Bijvoorbeeld om van schoolwerk een samenvattingen te maken, in de mindmap komen de aantekeningen in een logische volgorde, zo hoeft u minder te leren en is de stof makkelijker te onthouden.

Waar kan ik een mindmap voor gebruiken?

Een mindmap kan voor van alles worden toe gepast, het is een hulpmiddel bij schoolzaken of om dingen aan te leren of het kan worden gebruik bij het omgaan met gedachten of gevoelens, het kan ook als hulpmiddel worden gebruikt bij onder controle krijgen van emotie en stemmingswisselingen. Een map word vaak op papier gemaakt, maar het is ook digitaal mogelijk. Een mindmap kunt u maken van gedachten gevoelens, emotie, schoolzaken, werk, overprikkeling, voor eigenlijk alles.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.