Migraine

1 Wat is het?

Wat is migraine?

Migraine is zeer hevige hoofdpijn, toppunt van hoofdpijn. Personen die dit ervaren kunnen op het moment van een aanval weinig doen, voelen zich moe, kunnen moeilijk licht verdragen en hebben veel pijn in het hoofd wat kan doortrekken naar de schouders nek of rug.

Hoofdpijn kan op elke plek in het hoofd plaats vinden, een migraine zit vaak op 1 vaste plek. Bij hoofdpijn is dit vaak aan de voorkant van het hoofd, bij migraine vaak achter op het hoofd op 1 plek.

Hoe ontstaan die verschrikkelijke hoofdpijnen?

Migraine kunt op verschillende manieren krijgen, vaak heeft het te maken met stress, piekeren of een gebeurtenis. De stress loopt in korte tijd heel snel op, waardoor de druk in het hoofd van 0 naar 100 stijgt. door een hele dag te piekeren, blijven gedachten in het hoofd hangen, die aan het eind van de dag voor deze hoofdpijn kunnen zorgen. Ook verandering van luchtdruk kan hiervoor zorgen of bijvoorbeeld een hete zomerdag.

Is migraine een ziekte?

Migraine valt onder hersenziekte. Migraine kan erfelijk zijn en komt dan opzetten voor de 50 jaar, vaak is het in de puberteit als zichtbaar. De hersenen van deze personen zijn gevoeliger dan die van mensen die hier geen last van hebben. Maar het is niet alleen erfelijk ook andere personen kunnen hier last van hebben door angst, stress, paniek. Vaak hebben hooggevoelige personen zoals hps, autisme of adhd hier vaker last van.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.