Migraine kind

Iemand hier bekend mee? Mijn zoon kreeg hoge koorts en heeft nu sinds 2 dagen echt hoofdpijn. Kan weinig licht verdragen. Lijkt erg op migraine.

Hoe gaat de hoofdpijn/migraine in zijn werking?

De hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, maar vaak is het dat gedachten of stress de oorzaak zijn. De gedachten in het hoofd zijn in te delen in verschillende fases zoals normaal, wind, storm, mistral, tornado en orkaan. Hoe sneller de gedachten door het hoofd gaat, hoe meer last van stekende of bonkende hoofdpijn. Wanneer de gedachten gaan van wind naar mistral voelt het aan of het hoofd steeds voller word en de druk en pijnklachten nemen toe.

Kinderen die gevoelig zijn voor geluiden of geuren raken sneller overprikkeld en hebben vaker last van hoofdpijnen. De hoofdpijn begint meestal door een kleine trigger die in de loop van de dag erger word door extra prikkels of door stress. De hoofdpijn kan ook zonder een trigger in 1x opspelen van normaal naar orkaan, bijvoorbeeld wanneer een persoon een mindere dag heeft en hij word getriggerd met de trigger waar hij het slechts tegen kan.

Heeft de koorts te maken met de hoofdpijn?

Door de gedachten die zo snel gaan, krijgt een persoon het heel warm. Dit gebeurt plotseling van normaal naar het gevoel van een sauna. Dit gebeurt vaak wanneer een mistral verandert in een orkaan. Wanneer een orkaan langer aanhoud word de persoon misselijk en kan het gaan overgeven. Wanneer dit gebeurt voelt dit meestal als een opluchting en zakt de hoofdpijn en de druk in het hoofd, naar enige tijd.

Hoe kan het dan mijn kind niet het licht kan verdragen?

De hoofdpijn heeft het effect van: Wanneer u in een donker huis binnenkomt en de naar de tv loopt en de tv aan zet. De ogen zijn gewent aan het donkere licht. Het licht van de tv is dan extra fel, wanneer de rest nog donker is. De felheid zorgt ervoor dat het pijn doet aan de ogen. Wanneer u blijft kijken in het licht merkt u dat u hoofdpijn gaat krijgen.

Op het moment dat een persoon overgevoelig is, is hij vaak overgevoelig voor alles. De normale geluiden komen harder binnen. De felheid van het licht geeft extra stekende of drukkende pijn in het hoofd. Wanneer u dan in een donkere ruimte gaat zitten verminderd vaak de hoofdpijn.

Tips:

  • Probeer zoveel mogelijk te letten op de signalen vooraf . Hoe kunt u merken dat u kind de hoofdpijn krijgt? Word het drukker of juist zeurderige?  Wat gaat uw kind meestal doen wanneer het hoofdpijn heeft? Wat deed u kind ervoor? Wat was de trigger voor de hoofdpijn? Voor de signalen bij te houden kunt u het dagboek gebruiken en het signalen schema bijhouden. Zo leert u de signalen van de hoofdpijn te herkennen en kunt u in de toekomst de hoofdpijn eerder herkennen en zorgen dat het minder vaak voorkomt.
  • Leer uw kind een manier om uit te drukken hoe erg de hoofd pijn is zoals in het voorbeeld met de wind. Deze manier is makkelijk te onthouden en simpele korten woorden voor uw kind, die op het moment van de pijn vaak, weinig wilt zeggen of kan zeggen. En zo u direct handelen na de  ernst van de hoofdpijn.

Waarschuwingen:

  • Mocht de hoofdpijn na 2 a 3 dagen niet verminderen, dan is het verstandig langs de huisarts te gaan voor een onderzoek.
  • Wanneer de koorts aan blijft en langer dan 2 dagen zo hoog is is het verstandig langs de huisarts te gaan. Zodat u zeker weet dat het niks anders is.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.