migraine eten

Stress is een oorzaak van migraine. Stress ervaart u vaak als prikkels in het lichaam of tintelingen. Deze kunnen worden veroorzaakt door triggers of door een gebeurtenis. Hoe vaker u stress heeft, hoe lastiger het word aanvallen tegen te houden.

Een stress aanval komt bij hooggevoelige personen vaak bijna dagelijks voor, hierdoor is de kans op hoofdpijnen ook dagelijks. Hoe vaker de persoon veel stress ervaart, hoe vaker de persoon hoofdpijn heeft. Stress, hoofdpijn en migraine kunnen chronisch zijn, dit betekend dat de persoon dagelijks veel stress heeft en er eigenlijk niet van af komt. Hoe chronischer de stress hoe meer kans op een migraine die op den duur ook chronisch word.

Niet elke persoon heeft even veel last van de stress of hoofdpijn, maar het kan zijn dat de persoon wel in een cirkel blijft hangen, hierdoor blijf de persoon meer gestrest en is er vaker hoofdpijn. Om de cirkel te doorbreken is vaak een verandering in het dagelijks leven en het functioneren nodig.

Wanneer een persoon gevoeliger is voor bepaalde voedingsmiddelen kan het zijn dat het vaker last heeft van hoofdpijnen dit hoeft niet perse een migraine te zijn. Bijvoorbeeld mensen krijgen vaak last van hoofdpijn bij het drinken van koffie, wanneer ze deze koffie stoppen, neemt de hoofdpijn af. Het kan ook aan het merk liggen, dus geheel stoppen is niet noodzakelijk.

Aan de hand van de hoeveelheid stress en hoe goed u kunt omgaan met de stress, kunt u een stress aanval verminderen of blokkeren. Wanneer dit minder goed gaat omdat u steeds meer stress krijgt, kunt u moeilijker u rust vinden en is de kans groot dat u stress aanvallen krijgt en deze steeds vaker voorkomen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.