middelbare school

Stap 1 Het kiezen van een school. Schrijf alle dingen die u belangrijk vind op, ga op het internet kijken naar scholen die hier het dichts bij in de buurt komen.

Stap 2 Open dagen bezoeken. Wanneer zijn de open dagen van de scholen? Plan de dagen, 2x, in uw agenda, 1x een week voor de open dag en 1 op de dag van de open dag. Zodat u de dag niet kunt vergeten.

Plan zoveel mogelijk de open dagen in. Bezoek minimaal 3 verschillende scholen in verschillende onderwijs of vakgebieden wanneer uw kind naar school gaat of naar de middelbare school gaat. Proef de sfeer en bekijk of de school bij uw kind zal passen en of het wel de juiste richting is. Neem de tijd om een opleiding goed te bekijken. Bespreek na een open dag met uw kind de school met uw kind door. Zo heeft u een duidelijk beeld van de mogelijkheden voor scholing voor uw kind en kunt u een beter besluit maken wat het beste zou passen.

Waar kunt u op letten bij de school zelf? Wat zijn de positieve en negatieve kenmerken van de school? Hoe ziet het gebouw eruit? Is het onderhouden? Hoe groot zijn de lokalen? Hoe groot is de school? Zijn de lokalen netjes en opgeruimd? Hoe zijn de lokalen voor actieve vakken? Zijn bijvoorbeeld bij een koksopleiding het materiaal schoon? Hoe netter de school, hoe betere opleiding. Staat de school in een woonwijk of bij een drukke snelweg?

Welke vragen wilt uw kind stellen op de open dag? Maak een vragenlijstje met uw kind. Laat uw kind de vragen stellen aan zowel docent als leerling. Om zo een duidelijk beeld te krijgen van de opleidingen, docenten en school. Bijvoorbeeld: Hoe is de begeleiding op deze opleiding? Hoeveel lesuren en thuis studie uren heb je? Hoe bevalt de opleiding jou? Over welke vakken ben je enthousiast en waarom? Over welke vakken ben je minder enthousiast en waarom? Waar heb je stage gelopen? Hoe beviel de stage? Wat waren je taken? Hoe is het om zelf een stage te vinden? Hoe ziet een schooldag er straks uit? Vraag naar een weekrooster op de school die u bezoekt. Zo kan uw kind gelijk zien hoe een week ongeveer zou verlopen.

Open dagen op scholen zijn er om zoveel mogelijk te weten te komen over een opleiding en school. Het bezoeken van een open dag is een goede manier om een school te leren kennen. Tijdens een open dag laten leraren en leerlingen zien wat er op school gebeurt, kun je vragen stellen en krijgt u een indruk van de school. De open dag zijn vaak in december en januari. Voor de precieze datum kunt u kijken op de website van de school.

Stap 3 De open dagen  bespreken en het maken van de keuze van de school. Naar welke school zou uw kind willen, wat vind u van deze school, past het wel geheel bij de beroeps keuze van uw kind of bij uw verwachtingen? Waarom zou u graag school uw kind zien op school A en niet school B en wat zorg dat A beter is dan B, wat is het verschil? Welke verwachtingen heeft uw kind van de nieuwe school? Waar moet een goede school voor uw kind aan voldoen? Welke leerrichting wilt u kind op? Waarom wilt uw kind naar deze school? Gaan er veel klasgenoten heen? Wilt uw kind echt dit vakgebied in? Zijn er veel tussen uren in een week en wat gaat uw kind doen in deze uren? Hoe gaat uw kind naar de nieuwe school, is het dichtbij om te fietsen of verder dat het met de bus moet? Welke beroepen kan uw kind uitoefenen met de opleiding? Wat zijn de voor en nadelen van het beroep?

Stap 4 Het voorbereiden op de eerste schooldag.en aanschaf van spullen.

Wanneer gaat uw kind voor het eerst naar school? Plan de dag op een kalender en maak er een speciaal vakje van. Door het zichtbaar te maken voor uw kind geeft het meer duidelijk, waardoor uw kind minder spanning en stress zal ervaren. De voorbereiding op de dag en de eerste schooldag kunnen zwaar zijn voor uw kind, omdat het deze dag veel nieuwe indrukken op doet. Vertel zo veel mogelijk van te voren aan uw kind zodat uw kind weet wat het kan verwachten en wat er word verwacht. Zorg voor voldoende rust met een dagelijkse korte yoga oefening.

Wat heeft u kind nodig als het naar naar school gaat? Plan een dag met uw kind om samen inkopen te gaan doen voor de eerste schooldag. Voor uw kind is het dan ook gelijk een moment dat de eerste school er aan komt. Wanneer u kinderen naar de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, basisschool gaan hebben ze een school tas 2 broodtrommels, 2 bekers en gymschoenen nodig.

Wanneer uw kind naar de middelbare school gaat heeft School rugtas, USB stick, Hoofdtelefoon voor studie met video en internet trainingen, Rustige agenda. Schoolrekenmachine. Perforator en Nietmachine, Bosatlas, Mappen, Ringband, Snelhechters, Ringbandpapier, 23-rings, Tabbladen, Steekhoezen, Schrijfblok, Boeklon, Kleurpotloden, Schriften a5 en a4 in lijn en ruit, Schrijfgerei, Potloden,Kleurpotloden, Rolllerbalpennen, Potloodgum, Puntenslijper, Correctiepen, Correctievloeistof, Balpennen, Accentueerstiften, Etui, Liniaal, Geodriehoek, Passerset, Grote schaar nodig.

Van een middelbare school krijgt u een volledige lijst wat uw kind precies nodig heeft, dit is vaak per school verschillend. Bepaal voor het shoppen hoeveel het maximum bedrag is dat uitgeven mag worden aan de schoolspullen en wat ervan perse moet worden gekocht. Zo komt u niet voor verrassingen te staan wat betreft de uitgaven. Maak gebruik van de vele vergelijkingssite voor de aanbiedingen en om nog goedkoper uit te zijn. Om uit te komen met uw inkomen, kunt u beginnen met het maken van een budgetplan door het plannen van uw inkomsten en uitgaven.

Stap 5 Structuur, ritme en regelmaat in een schoolstructuur,  huiswerk planning. Plan het huiswerk direct wanneer u het te horen krijgt 2x in. Door het 2x in te plannen heeft u een controle of u het wel helemaal hebt gemaakt. De eerste keer maakt u het huiswerk de 2de x condoleert u het. Plan zo ook proefwerken en of toetsen in. Door het meerdere keren te leren en te controleren met oude toetsen wat u w kennis , weet u hoever u bent met leren en wat u nog moet leren.

Stap 6 Voorbereiden op zelfstandig naar school gaan van basisschool tot middelbare school. Dit is een nieuwe stap in het leven van uw kind, voor het eerst zelfstandig naar school gaan. Plan de dag dat uw kind dit voor het eerst gaat doen en geef dit aan op de kalender. Leer uw kind de verkeersregels al vanaf de dag zat ze buiten gaan lopen.

Wanneer u kind naar de middelbare school gaat, moet het een stuk verder fietsen en zijn er andere verkeerssituatie. Kent uw kind de weg naar de nieuwe school? Plan een dag in de zomervakantie om de route een keer te fietsen, dan is het rustig en is er meer overzicht dan op een normale werkdag.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.