Meerder woningbouw ingeschreven

Kan ik bij een woningbouw staan in geschreven voor een sociale huurwoning en mij ook bij een andere woningbouw inschrijven?

Het is mogelijk bij meerdere woningbouwverenigingen te staan ingeschreven wanneer u opzoek bent naar een nieuwe woning. hierin bepaald u zelf hoeveel dit er zijn.

  • Voor een huurwoning moet u binding hebben met de gemeente waar u wilt gaan wonen. Heeft u geen binding dan is de kans klein dat u hier een huis gaat vinden.
  • Het inkomen mag niet hoger zijn dan het toegestaan bedrag voor een sociaal huurwoning, dit bedrag staat gelijk aan een minima.
  • Per gemeente of woningbouw zijn er verschillende voorwaarden waar u aan moet voldoen. Zolang u hieraan voldoet kunt u zich inschrijven.
  • Meestal gaat dit in een samenwerkingsverband met meerdere woningbouw te samen. Het reageren op een woning gaat vaak via een website waar alle woningbouw bij zijn aangesloten. Hiervoor heeft u een login nodig om te kunnen reageren op een woning. Deze is anders dan die van uw huidige woningbouw.

Bij meerdere woningbouw ingeschreven staan bekend

  • wekelijks controleren of er woningen zijn en reageren. Hierdoor bent u een groot deel van de dag bezig met het zoeken naar een woning en het controleren of woningen beschikbaar zijn.
  • Per woningbouw betaald u een bedrag om inschreven te staan als woningzoekende, dit is meestal een bedrag per jaar. Door bij meerdere woningbouw ingeschreven te staan bent u dus meer jaarlijkse bijdrage kwijt en is het de vraag of het dit waard is en of het de kans vergroot een woning te vinden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.