Meer inkomsten kan bewindvoerder extra geld naar leefgeldrekening storten

Wanneer u meer inkomsten heeft zult u er zelf niet veel van merken. Meer inkomen betekend dat u meer kunt aflossen. Het inkomen word gestort op de beheerrekening.

Het hogere inkomen komt maandelijks terug dus moet er een nieuwe berekening worden gemaakt. De wijzing van een hoger inkomen moet u doorgeven aan de bewindvoerder.

Er word een nieuwe berekening gemaakt over het inkomen en de kosten. Hiermee word het nieuwe leefgeld vastgesteld, dit kan in een gunstig geval hoger uit vallen.

Het hoger inkomen word een deel van gereserveerd als extra geld. Na de nieuwe berekening word het geld op de leefgeldrekening gestort. Dit kunt u dit in overleg met de bewindvoerder aanvragen. De bewindvoerder moet akkoord geven voor het extra geld. Krijgt u extra geld dan word het direct op de leefgeldrekening gestort.

Heeft u eenmalig een hoger inkomen door bijvoorbeeld een erfenis dan zal dit geen invloed hebben op uw leefgeld en word dit gereserveerd en kunt u dit op aanvraag opnemen. Vaak word dit ook gebruikt om eenmalig extra geld af te lossen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.