Mede cliënten

1 Wat is het?

In de eerste dagen van een opname is een persoon niet zich zelf. Er is veel gebeurt in de dagen voor de opname. Er is een crisis, een rechtszaak, opname, in eens met 24 andere personen, allemaal lastige momenten die nog verwerkt moeten worden. na een paar dagen op de afdeling vind een persoon zijn rust op de afdeling en veranderd vaak het gedrag.

Iedereen op de afdeling op zowel HC als IC heeft zijn eigen problematiek en en eigen gewoonte. Dit kan soms zorgen voor escalaties of frustraties. Veelal word er gepraat uit emoties of gevoel en is het niet zo bedoelt of heeft het geen betrekking op u.

Het gedrag van een persoon komt vaak voort uit de psychische problematiek van de persoon, die hier geen weg in weet te vinden. Ook door medicatie kan het gedrag veranderen naast snel prikkelbaar of snel in emoties of juist erg afwezig.

Nieuwe personen

Hoe meer wissels in de week hoe meer onrust en stress op de afdeling. Op een IC of HC komen regelmatig nieuwe personen en vertrekken andere. In een week kunnen dit er 7 of meer zijn. Er word vaak gewisseld omdat het crisisafdelingen zijn, als de crisis voorbij is vertrek de persoon naar huis of een andere afdeling. Iedereen reageert er op en het is afwachten hoe de nieuwe in de groep vallen en hoe hun gedrag is.

Wanneer er nieuwe personen op de afdeling komen is het altijd onrustig. Zowel op de dag als ze komen als de eerste ochtend. Vaak hebben ze hun eigen gewoonte en die zijn niet passend op een afdeling. De personen proberen uit tot hoe ver ze kunnen gaan, of hebben hun gedrag niet onder controle. Hierdoor word het moeilijker de rust weer terug te vinden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.