Mag je voor een familie lid bellen naar de bank?

Als naasten van een persoon is het mogelijk om te bellen met de bank voor algemene zaken zoals het dichtstbijzijnde kantoor van de bank. De bank mag de persoonlijke gegevens van de rekening niet zomaar met iedereen delen. Via de telefoon is het lastig vast te stellen dat u een familielid bent van de persoon waarvoor u belt.

Wilt u informatie opvragen over een rekening, de financiële transacties, de overeenkomsten, of andere persoonlijke informatie dan moet het familielid u machtigen om de gegevens door te geven. De machtiging kunt u aanvragen bij de bank zelf.

Daarnaast kunt u samen met u familielid bellen en aangeven dat u het gesprek voert voor het familielid met de reden waarom. Meestal word gevraagd of de persoon aan de lijn komt om de toestemming te geven dat de gegevens met u worden besproken. Afhankelijk van het soort vraag, krijgt u eerst diverse vragen om de identiteit van het familielid vast te stellen.

Het kan zijn dat de bank het gesprek niet aangaat over de gegevens van een rekening en u vraagt om langs te komen bij de bank. Zo kan de identiteit van het familielid beter worden vastgesteld. Omdat het om gevoelige informatie gaat.

Boekhouder ilona

Boekhouder ilona is een gediplomeerd boekhouder sinds 2011. Op deze website blogt ze over hoe u de financiën op orde kunt brengen en houden. Een overzichtelijke administratie is onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond leven. De ervaringen en kennis worden gedeeld aan de hand blog artikelen. Daarnaast staat soebar.nl voor schuldpreventie. De doelgroep van de website is gericht op gezinnen met een minimum inkomen.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.