Mag je in het buitenland blijven met een Wajong uitkering?

Ik ben 28 jaar en heb een Wajong uitkering. Ik wil naar mijn vriendin  die ziek is. Zij woont in Italië. Kan ik mijn uitkering meenemen, zonder dat te melden?

Het is geen vakantie maar een zieken bezoek. Omdat u naar het buitenland gaat ben u het verplicht te melden bij het uwv. Het maakt niet uit of u op vakantie gaat of op ziekenbezoek, zodra u naar het buitenland gaat moet u dit doorgeven.  Een verblijf in het buitenland moet u minimaal 2 weken van te voren doorgeven aan het UWV. Zij geven u toestemming om te gaan. Door het niet te melden loopt u het risico dat u uitkering word stop gezet, omdat u zich niet aan de regels houd.

Boekhouder ilona is een gediplomeerd boekhouder sinds 2011. Op deze website blogt ze over hoe u de financiën op orde kunt brengen en houden. Een overzichtelijke administratie is onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond leven. De ervaringen en kennis worden gedeeld aan de hand blog artikelen. Daarnaast staat soebar.nl voor schuldpreventie. De doelgroep van de website is gericht op gezinnen met een minimum inkomen.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.