Mag je in het buitenland blijven met een Wajong uitkering?

Ik ben 28 jaar en heb een Wajong uitkering. Ik wil naar mijn vriendin  die ziek is. Zij woont in Italië. Kan ik mijn uitkering meenemen, zonder dat te melden?

Het is geen vakantie maar een zieken bezoek. Omdat u naar het buitenland gaat ben u het verplicht te melden bij het uwv. Het maakt niet uit of u op vakantie gaat of op ziekenbezoek, zodra u naar het buitenland gaat moet u dit doorgeven.  Een verblijf in het buitenland moet u minimaal 2 weken van te voren doorgeven aan het UWV. Zij geven u toestemming om te gaan. Door het niet te melden loopt u het risico dat u uitkering word stop gezet, omdat u zich niet aan de regels houd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.