Leefgeldrekening

Wat is een leefgeldrekening? Een leefgeldrekening is een rekening waar u maandelijks of wekelijks leefgeld op gestort krijgt. Hierbij is het mogelijk om te pinnen maar niet om te internetbankieren. Met deze rekening kunt u alleen de dagelijkse boodschappen doen.

Een leefgeldrekening is een betaalrekening speciaal voor mensen die onder bewind staan of in de schuldsanering zitten. Bij de rekening zit een pinpas, waarmee u kunt pinnen en betalen. Op deze rekening is het niet mogelijk om rood te staan. Een leefgeldrekening is geen gratis rekening. Dit is een rekening met een pinpas die u krijgt van de schuldhulpverlener om uw leefgeld te storten.

Voor deze rekening worden door de bank extra kosten gerekend per maand of per kwartaal. Bij een normale bankrekening heeft u bij vele banken maandelijkse kosten voor het gebruik van een bankpas en een service. Voor het openen van een leefgeldrekening betaald u ongeveer eenmalig €20,- daarnaast zijn er kosten om de rekening open te houden van gemiddeld €2,- per maand en kosten voor een pinpas van €2,- per maand.

Kan er beslag worden gelegd op mijn leefgeldrekening? Op zowel een leefgeldrekening als een beheerrekening, kan beslag worden gelegd door de schuldeisers. Dit gebeurt vaak aan het einde van de maand wanneer u loon of uitkering word gestort. De schuldeiser weet dat er geld op uw rekening staat en int zijn openstaande rekening. Hierbij moet rekening worden gehouden met de beslagvrije voet.

 

2 thoughts on “Leefgeldrekening

 1. Avatar
  Wilhelmina Noordijk

  Hoe kan ik betalen (geld overmaken naar een andere rekening) met mijn leefgeldrekening?

  • Avatar
   Schuldhulp

   Van uw bewindvoerder krijgt het nummer van uw leefgeldrekening, die word geopend bij de bank als u in de schuldsanering komt. Daar maakt u het geld op dezelfde manier naar over als u normaal zou doen bij een storting.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.