Lastige punten onthouden

Wat is het?

Deze kaarten zoals hiernaast op de afbeelding zijn handig om te gebruiken voor schoolactiviteiten. De kaarten zijn gemaakt van karton en zijn vaak de grote van a6 en zijn in diverse kleuren en patronen verkrijgbaar.

Wat u nodig heeft:

  • Flashkaarten

Zo begint u:

  1.  Schrijf op de kaarten de punten, vragen, jaartallen die u nog niet voldoende kent. De kaarten zijn handig bij het leren van woorden in een vreemde taal of voor het leren van formules.
  2. Op de achterkant van de kaart schrijft u de antwoorden van punten. Door de punten op te schrijven onthoud u ze beter dan wanneer u deze zou intypen en uitprinten. Tijdens het schrijven neemt uw geheugen ook het kaartje op, deze helpen her leren te vergemakkelijken.
  3. Leer de kaarten die u nog niet goed, door de punten dagelijks te herhalen, neemt u het beter op en word de tijd die u besteed aan leren steeds korter.
  4. Bewaar de kaarten die u heeft geschreven voor een proefwerkweek of examen.

Het verwachte resultaat:

Door het gebruik van de kaarten kunt u leren effectiever te leren of te werken

Tips:

  • koop verschillende kleuren kaarten per vak 1 kleur, door de kaarten op kleur te sorteren heeft u een samenvatting van de vragen per onderdeel.
  • Gemiddeld heb je per vak tussen de 100 en 500 kaarten nodig voor 1 schooljaar.

 

 

 

Soebar.nl is een website voor het gezin over dagelijkse problematiek bij bijvoorbeeld de opvoeding of financieel. Het kenniscentrum is er voor iedereen die graag meer informatie, tips en/of advies wilt, wij zijn voornamelijk gericht op adviezen voor minima gezinnen en gezinnen met psychische en financiële problematiek.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.