Kun je samenwonen maar wel voor 1 persoon een bijstand aanvragen?

Ik ga binnenkort bij mijn vriend weg maar heb nog geen huis. Tot de tijd dat ik een huis heb gevonden woon ik nog bij de vriend. Ik wil graag mijn eigen financiën. Ik kan niet werken door ziekte.

Bij de uitkeringsinstantie staan u  nog ingeschreven als samenwonend. Zolang u in de woning woont en samen de kosten draagt bent u samenwonend. De uitkeringsinstantie kijkt naar hoeveel personen er staan ingeschreven op het adres. Iedereen boven de 18 jaar, is kostendeler.Alle inkomsten worden van 1 adres bij elkaar opgeteld, hierdoor kan het zijn dat u gekort kan worden op de uitkering.

Zodra u zicht heeft op een nieuwe woning kunt u nieuwe aanvraag doen bij de instantie om een uitkering aan te vragen. Dit duurt meestal 6 weken voor u een bevestiging krijgt. Als u het huis verlaat kunt u uw eigen uitkering aanvragen op het nieuwe adres.

Vergeet niet om de huurtoeslag en de zorgtoeslag over te schrijven naar het nieuwe adres.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.