Geblokkeerde rekening

Wat is het?

De rekening is niet voor niets geblokkeerd. Het is zowel dat er geen geld kan worden afgehaald als voor de veiligheid van uw rekening. Geld kan gestort worden op een rekening die geblokkeerd is. Het is alleen de vraag waarom u dit zou doen? Het geld kunt u niet van de rekening halen zolang de blokkade erop staat. Van een geblokkeerde rekening worden geen incasso’s meer geïnd.

Zo begint u:

Stap 1 Aan de hand van de reden van de blokkade van de rekening kunt u kiezen om de blokkade van de rekening te halen, zodat deze weer gebruikt kan worden of open een nieuwe rekening en laat het bedrag wat op de oude staat overschrijven.

Waarschuwing:

  • vergeet niet op een andere manier de rekeningen te betalen van de vaste lasten.

Als je betaalpas en rekening is geblokkeerd, kan je dan geld opnemen? Dit is geblokkeerd omdat ik word verdacht van fraude. Nu komt wel al mijn geld binnen op deze rekening. Kan ik dit geld van mijn rekening halen?/

Wat is het?

Als uw rekening is geblokkeerd door de bank kunt u bij uw bank navraag doen waarom. U geeft aan dat het komt door verdenkingen van fraude. De bank kan u aangeven waarover het precies gaat en wat u eraan kunt doen en moet doen.

Zo begint u:

Stap 1 De bank blokkeert niet zomaar uw rekening.  Weet u zeker dat de rekening is geblokkeerd door uw bank? Als dit door de bank is gedaan heeft u een brief gekregen dat uw bank uw rekening heeft geblokkeerd en staat erbij wat u moet doen om dit te veranderen. Via de mail worden vaak van dit soort berichten verstuurd, phishing mail.  Controleer bij uw bank of uw pas echt is geblokkeerd of probeer te pinnen.

Stap 2 De bank zal de fraude eerst willen onderzoeken voordat u weer geld van uw rekening kunt halen. Als u kunt aantonen dat u geen fraude heeft gepleegd zal uw rekening weer vrij worden gegeven. Vraag bij uw bank na wat u kunt doen om dit geld van uw rekening te halen en wat u moet aanleveren als bewijs.

Stap 3 Bij een gewone blokkade van uw pinpas bijvoorbeeld bij verliest kunt u met uw id of paspoort bij de balie van de bank geld opnemen van uw rekening. Als uw betaalpas is geblokkeerd kunt u een nieuwe pas aanvragen dit duurt meestal 1 week.

Waarschuwingen:

  • De bank verstuurd geen mails, klik er niet op en verwijder ze direct uit uw mailbox.
Geplaatst in G