Kiespijn

Wat is het?

In uw vraag geeft u aan dat u veel kiespijn heeft en vraagt u of medicijnen hiervoor vergoed worden.

Zo begint u:

Stap 1 Ga langs de tandarts, deze kan beter beoordelen hoe het staat met uw kies. Het kan zijn dat er een ontsteking zit die als u het laat zitten vergroot en meer schade kan geven. Hoe langer u blijft rond lopen met de kiespijn hoe groter de kans dat de kosten bij de tandarts hoger uitvallen. Na behandeling bij de tandarts krijgt u vaak een recept sterke pijnstillers.

Vaak word een deel van de tandarts vergoed vanuit de zorgverzekering basis of vanuit de aanvullende tandarts verzekering. Bekijk hiervoor uw polisvoorwaarden. Voor een behandeling kunt u met de tandarts een afbetalingsregeling treffen.

Stap 2 De medicatie van een huisarts valt onder het eigen risico. De huisarts word wel vergoed. Pijnstiller helpen alleen tijdelijk, dit is geen oplossing voor het probleem. Wanneer u zoveel last heeft van uw kies zal een huisarts hier weinig aan kunnen doen. De medicatie die u vraagt zal de huisarts waarschijnlijk niet voorschrijven omdat het niet het probleem oplost.

Stap 3 Vraag uw huisarts om een beoordeling van uw kies en een eventuele verwijzing naar de tandarts. Vraag om het oordeel op papier te zetten en neem deze meer naar de tandarts. De huisarts kan u ook doorverwijzen naar de kaakchirurg die u kies kan trekken, mocht u uw eigen risico al verbruikt hebben zijn hier verder geen kosten aan verbonden.

Het verwachte resultaat:

Door het stappenplan heeft u een duidelijk beeld van de vergoeding en andere mogelijkheden wat u kunt doen.

Tips:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.