Kerstdiner

  • Begin al vast met inslaan van de kerstmaaltijd, deze kunt u makkelijk bewaren in de vriezer. Vier het feest een keer op de Amerikaanse manier door samen te zorgen voor de maaltijd. Dus een maakt het hoofdmenu en een andere gezin van de familie het toetje.
  • Tapas-buffet: Iedereen neemt zelf wat tapas mee, zet het op een tafel en u heeft een lopend buffet. Doe zoveel mogelijk meerdere boodschappen online in een keer. Zo heeft u alle tijd om uw boodschappen te doen en word het niet beïnvloed door het rond lopen in de supermarkt.
  • Geen vervoer? Laat ze dan door bijvoorbeeld AH thuisbezorgen. Meestal rond de feestdagen is bezorgen gratis. Het is ook mogelijk de boodschappen al klaar te laten zetten bij een afhaalcentrum. Dit voorkomt veel stress.
  • Maak voor uw kind een kerstdiner planning een duidelijk overzicht wat er van hem/haar word verwacht. Het voorafje even van tafel wat doen, hoofdgerecht, van tafel en het toetje. Zo is het voor uw kind duidelijk dat het van tafel mag op de momenten van de planning en zal het tussen door minder snel van tafel willen gaan.
  • Kinderen hebben vaak niet het geduld om lang aan tafel te zitten en raken door verveling overprikkeld. Zorg voor speelgoed en afleiding, of iets om mee te friemelen.
  • Maak samen het kerstdiner en laat u kind hierin mee beslissen bijvoorbeeld het toetje. Ga samen boodschappen doen voor het gerecht en maak het samen.
  • Het kopen van eten voor de feestdagen kan een dure aangelegenheid zijn. Let nu alvast op de aanbiedingen voor producten die uw wilt gaan gebruiken. Koop deze al vast in en zet ze apart in de kast neer. Zo hoeft u met de kerstmis niet alles in een keer te kopen. Door de kerstmaaltijd in een goedkopere supermarkt te halen kunt u al gauw € 15,00 besparen.
  • Via organisaties als Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, VluchtelingenWerk Nederland, het Nationaal Ouderenfonds en Nationale Vereniging de Zonnebloem kunt u een kerstdiner aanvragen. Voor meer informatie kunt dit vragen bij de organisaties.=

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.