Kan je geschrapte worteltjes één dag na houdbaarheidsdatum bereiden en eten?

Wat is het?

Op verse producten zoals groente, vlees of vis staat een THT datum, Tenmiste Houdbaar Tot. Tot deze dag heeft u een garantie dat u het veilig kunt eten. Na deze tijd gaat de kwaliteit van het product achteruit. Het wilt niet zeggen dat u het nu niet meer kunt eten.

Zo begint u:

Stap 1 Hoe zien de wortelen eruit? Zijn ze nog niet verkleurd? Zo lang de kleur goed is en ze niet slap zijn kunt u ze gewoon eten. De wortel zijn alleen vaak iets droger dan normaal.

Stap 2 Maak de zak open en ruik of de wortelen nog normaal ruiken. Als dit zo is proef er een, als u het nog normaal smaakt kunt u het gewoon klaar maken. Bij een geopende zak is de kans groot dat de wortelen niet meer goed zijn.

Stap 3 Als u het product op de juiste wijze heeft bewaart kunt u het 1 dag later eten. Voor wortelen is dit in de koelkast, in een gesloten zak of bewaar bak.

Het verwachte resultaat:

Doorloop het stappenplan om te kijken of u een product na de tht datum nog kunt eten of u het moet weggooien.

Tips:

  • door de wortel bij aankoop in te vriezen zijn ze 12 maanden houdbaar. Ontdooien is beter dan weggooien. Leg het in de vriezer als u boodschappen heeft gedaan.

Soebar.nl™

Soebar.nl™

Soebar.nl is een website voor het gezin over dagelijkse problematiek bij bijvoorbeeld de opvoeding of financieel. Het kenniscentrum is er voor iedereen die graag meer informatie, tips en/of advies wilt, wij zijn voornamelijk gericht op adviezen voor minima gezinnen en gezinnen met psychische en financiële problematiek.