Wat is het?
Op verse producten zoals groente, vlees of vis staat een THT datum, Tenmiste Houdbaar Tot. Tot deze dag heeft u een garantie dat u het veilig kunt eten. Na deze tijd gaat de kwaliteit van het product achteruit. Het wilt niet zeggen dat u het nu niet meer kunt eten.
Zo begint u:
Stap 1 Hoe zien de wortelen eruit? Zijn ze nog niet verkleurd? Zo lang de kleur goed is en ze niet slap zijn kunt u ze gewoon eten. De wortel zijn alleen vaak iets droger dan normaal.
Stap 2 Maak de zak open en ruik of de wortelen nog normaal ruiken. Als dit zo is proef er een, als u het nog normaal smaakt kunt u het gewoon klaar maken. Bij een geopende zak is de kans groot dat de wortelen niet meer goed zijn.
Stap 3 Als u het product op de juiste wijze heeft bewaart kunt u het 1 dag later eten. Voor wortelen is dit in de koelkast, in een gesloten zak of bewaar bak.
Het verwachte resultaat:
Doorloop het stappenplan om te kijken of u een product na de tht datum nog kunt eten of u het moet weggooien.
Tips:
- door de wortel bij aankoop in te vriezen zijn ze 12 maanden houdbaar. Ontdooien is beter dan weggooien. Leg het in de vriezer als u boodschappen heeft gedaan.