juridisch loket

Wat is het?

Het Juridisch Loket geeft juridisch advies aan iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen.Het juridisch loket heeft verschillende vestigingen in Nederland waar juristen werken, gediplomeerd of nog in studie.

Wat u nodig heeft:

 • de officiële papieren van de problematiek
 • een afspraak met het juridisch loket
 • een duidelijk beeld van de problematiek met bewijs

Zo begint u:

 1. Stel een aantal vragen op die uw problematiek verduidelijken. Maar er een duidelijk verhaal van. Oefen dit eventueel even met een vriend, om te kijken hoe het overkomt of voor een reactie.
 2. Maak een afspraak met het loket via de website. De openingstijden voor het loket verschillen per gemeente kijk op de website van de openingstijden in uw gemeente.
  1. Als u belt op telefoonnummer 0900-8020 krijgt u een jurist aan de telefoon. Een gesprek kost € 0,25 cent per minuut, met een starttarief van € 0,045 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van € 12,50.
 3. Het loket verwijst u, na uw gesprek door naar een advocaat die u verder kan helpen of geeft een advies aan de hand van de wet. Wanneer u word verwijzing naar een advocaat geeft het Juridisch Loket u een diagnosedocument mee. Dit is een schriftelijk document waarin uw probleem beschreven staat en een advies voor de oplossing is opgenomen en de verwijzing naar de juiste persoon of instantie die u kan helpen. Wanneer u wordt verwezen naar een advocaat, krijgt u met dit document een korting van € 53,- op uw eigen bijdrage. Voor het diagnosedocument moet het Juridisch Loket u persoonlijk spreken, daarom kan er geen diagnosedocument via e-mail worden aangevraagd.

Het verwachte resultaat:

Er is meer duidelijkheid over de problematiek en wat u eraan kunt doen.

Tips:

 • Hoe duidelijker de vraag en hoe beter uitleg u kunt geven, hoe beter advies u krijgt.
 • Zorg dat u alle papieren en documenten mee neemt naar het gesprek.

Waarschuwingen:

 • Het loket is alleen voor advies en kan u niet bijstaan in een procedure.

Website https://www.juridischloket.nl

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.