juridisch loket

Wat is het?

Het Juridisch Loket geeft juridisch advies aan iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen.Het juridisch loket heeft verschillende vestigingen in Nederland waar juristen werken, gediplomeerd of nog in studie.

Wat u nodig heeft:

 • de officiële papieren van de problematiek
 • een afspraak met het juridisch loket
 • een duidelijk beeld van de problematiek met bewijs

Zo begint u:

 1. Stel een aantal vragen op die uw problematiek verduidelijken. Maar er een duidelijk verhaal van. Oefen dit eventueel even met een vriend, om te kijken hoe het overkomt of voor een reactie.
 2. Maak een afspraak met het loket via de website. De openingstijden voor het loket verschillen per gemeente kijk op de website van de openingstijden in uw gemeente.
  1. Als u belt op telefoonnummer 0900-8020 krijgt u een jurist aan de telefoon. Een gesprek kost € 0,25 cent per minuut, met een starttarief van € 0,045 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van € 12,50.
 3. Het loket verwijst u, na uw gesprek door naar een advocaat die u verder kan helpen of geeft een advies aan de hand van de wet. Wanneer u word verwijzing naar een advocaat geeft het Juridisch Loket u een diagnosedocument mee. Dit is een schriftelijk document waarin uw probleem beschreven staat en een advies voor de oplossing is opgenomen en de verwijzing naar de juiste persoon of instantie die u kan helpen. Wanneer u wordt verwezen naar een advocaat, krijgt u met dit document een korting van € 53,- op uw eigen bijdrage. Voor het diagnosedocument moet het Juridisch Loket u persoonlijk spreken, daarom kan er geen diagnosedocument via e-mail worden aangevraagd.

Het verwachte resultaat:

Er is meer duidelijkheid over de problematiek en wat u eraan kunt doen.

Tips:

 • Hoe duidelijker de vraag en hoe beter uitleg u kunt geven, hoe beter advies u krijgt.
 • Zorg dat u alle papieren en documenten mee neemt naar het gesprek.

Waarschuwingen:

 • Het loket is alleen voor advies en kan u niet bijstaan in een procedure.

Website https://www.juridischloket.nl

👤

E-budgetvoorlichting
Boekhouder bij Soebar.nl
Budgetvoorlichting bied online hulp, zodat u altijd makkelijk uw vragen kunt stellen anoniem of met naam. Hierdoor is het laagdrempelig en ook in de avond bereikbaar. Met de informatie over schulden, inkomen, plannen maken, proberen we de taboe te doorbreken en het bespreekbaar te maken dat er altijd mogelijkheden zijn bij schulden als u erop tijd aanpakt.

Budgetvoorlichting is ervoor iedereen die vragen heeft over financiële zaken en schulden. Preventie staat bij ons hoog in het vaandel. Schulden is beter te voorkomen dan te genezen

🎖

De knop is er voor de lezers van de site en geven een beeld van welke informatie gezocht en goed bevonden word op de website. De knop is om de schrijver te bedanken voor het plaatsen van het artikel, omdat u het een goed artikel vond of het graag wilt delen met de mede lezers van de website. Het is de waardering voor een artikel, bijvoorbeeld voor het plaatsen van het artikel of om het artikel te schrijven voor de website. Voor de schrijver is het fijn om te weten dat het artikel goed is en nieuwe informatie bevat. Door een bedankje op het artikel weet de schrijver dat het artikel iemand heeft geholpen of dat de informatie goed en duidelijk is.

Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

@ggz

👥

Het doel van de website is de taboe van schulden problematiek en van psychische problematiek verkleinen en samen te zoeken naar een oplossing voor de problematiek. Personen, naasten en behandelaar zoveel mogelijk te informeren over de psychische problematiek en het bevorderen van de signalen te verminderen. Het voorkomen en oplossingsgericht werken aan schulden en budgetvoorlichting. Het stimuleren en bevorderen van de financiële zelfstandigheid, van een goede financiële gezondheid, van gezond omgaan met geld, van zelf het overzicht te hebben en de grip te houden over uw financiële zaken en uw administratie.Artikelen: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Thema's: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Soebar.nl is een kenniscentrum en schrijft artikelen met adviezen en tips als informatief en educatief. De artikelen geven voorbeelden van diagnose, het herkennen en hoe u ermee om kunt gaan. De artikelen zijn geen vervanging voor een huisarts of hulpverlener.

©

Er rust copyright op de teksten, foto’s en andere afbeeldingen van de Soebar.nl ™ op deze website. De © Copyright is geldig voor de gehele website van soebar.nl™, vanaf 2009 tot 2018. Alle rechten zijn voorbehouden aan deze website. De website is beschermd tegen kopiëren. Voor de teksten geld dat er geen teksten mogen worden gebruikt en worden geplaatst op andere websites, ook niet met bron vermelding.

Alle artikelen, blogs, links, afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.

Soebar.nl ™ geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden, zonder uitdrukkelijke toestemming. Foto’s en andere afbeeldingen op deze website mag u niet gebruiken.
Geplaatst in J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.