Jeugdsportfonds

index8989Bij gezinnen met een laag inkomen staat sporten vaak niet op het programma. Voor leeftijdgenootjes is het normaal om dit wel te doen, hier krijgen de kinderen die dit niet kunnen allerlei kansen mis. Voor deze kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Waarom sporten zo belangrijk is?

Sporten is naast een goede manier om energie kwijt te raken, is het ook goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van het kind. Met sporten komen kinderen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen.

In Nederland hebben steeds meer kinderen overgewicht, omdat te verminderen en te voorkomen is belangrijk om wekelijks te sporten. Door uw kind te laten sporten vergroot u de kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag.

Sportkansen

Jeugdsportfonds is een particuliere organisatie die sportkansen geeft aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen,  van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum, kortom waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. In 2014 heeft het Jeugdsportfonds aan 38.574 kinderen een sportkans geboden. 

Aanvragen

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan criteria die per gemeente op kleine onderdelen kunnen verschillen. Het kan voorkomen dat een gemeente niet aangesloten is bij Jeugdsportfonds en er andere mogelijkheden voor een bijdrage vanuit de gemeente zijn. Deze informatie is te vinden op de website van de gemeente waar u woont.

http://jeugdsportfonds.nl/