Jaarplanning

Wat is het?

Een jaarplanning is een financieel overzicht van uw inkomsten en uitgaven van 2 jaar. Door te investeren in het maken van een jaaroverzicht krijgt een geordende en overzichtelijke overzichten van een jaar, waarin u alles makkelijk kunt terug vinden. Hierdoor is de kans kleiner dat u in de schulden komt en weet u precies waar u inkomsten en uitgaven zijn opgegaan en waar u eventueel kunt besparen.

Wat u nodig heeft:

Schema: jaarplanner, budgetplan

Zo begint u:

Stap 1 december

  1. overzicht verzekeringen opzeggen oversluiten,
  2. maken financieel overzicht van het afgelopen jaar,
  3. doorgeven van de meterstanden, teruggave of bijbetalen, pas de termijnbedrag aan.
  4. ontvangst financiële overzicht loon uitkering en toeslagen.
  5. Nieuwe polissen voor verzekering

Stap 2 Januari

  1. financieel overzicht komende jaar
  2. Betalen en controleren van de jaarafrekeningen

Maak in januari een zo duidelijk en uitgebreid mogelijk budgetplan en een jaarplan. Bekijk waar u kunt en gaat besparen en hoeveel maandelijks apart zet om te sparen. Om een spaardoel te bereiken kunt u het delen met vrienden, die op moeilijke momenten kunnen ondersteunen, om toch uw doel te bereiken. Zo is de kans groter u bespaardoel en spaardoel gaat halen. Om een bedrag per maand te besparen of sparen is motivatie het doel te bereiken erg belangrijk. Zorg dat het doel haalbaar en uitdagend is. Bijvoorbeeld u wilt €100,- besparen neem dan een bedrag tussen €90,- en €120,-. De €90,- zorgt ervoor dat u doel haalbaar is, de €120 zorgt ervoor dat het doel uitdagend is. Een hou vast of een vergelijking met andere huishouden kan helpen bij het behalen van uw doel. Op het kenniscentrum vind u diverse overzichten hoeveel andere huishoudens bijvoorbeeld besteden aan energie, verzekering of geven aan zakgeld en kleedgeld.

Stap 3 april inkomstenbelasting

Stap 4 juni vakantiegeld

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een duidelijk beeld hoe u een jaarplanning kunt maken en kunt bijhouden.

Tips:

  • Plan een vast bedrag per maand wat u op zij zet om servicekosten kosten te betalen. Vaak is het bedrag wat u moet bijbetalen hetzelfde als het jaar ervoor.
  • Sparen bij uw energiebedrijf: Zet u energie termijnbedrag iets hoger zodat u aan het eind van het jaar een leuk bedrag terug krijgt om bijvoorbeeld weer de servicekosten van de huur te betalen.
  • Bent u overgestapt van verzekering of energiemaatschappij controleer of het goed is overgezet. Heeft u de polis nog niet ontvangen neem dan contact op met de verzekering.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.