Is langdurige burenoverlast gelijk aan moord?

Geluidsoverlast brengt lichamelijke en psychische problematiek met zich mee. Jaarlijks overlijden er 600 slachtoffers aan de gevolgen van geluidsoverlast. Is dit dan de schuld van het slachtoffer dat het lichaam het opgeeft of is het de schuld van de dader die dus een dood op zijn geweten heeft?

Wat zijn de feiten?

Het feit is dat burenoverlast is iets wat niet hoort, volgens de regels van de wet en volgens de regels in het huurcontract van de woningbouw. Regelmatig hoor je op internet en sociaal media positieve geluiden over de aanpak van burenoverlast, maar toch overlijden er jaarlijks 600 slachtoffers aan de gevolgen ervan.  Iemand leed bezorgen of pijn geven door hoofdpijn of hartpijnen is strafbaar, zeker als dit opzettelijk gebeurt.

De gevolgen van geluidsoverlast zorgen niet binnen 1 dag dat het lijd tot de dood.

Dit is vaak het geval bij mensen die langdurig last hebben van overlast. De doodsoorzaak is een opbouwende fase, het begint bij lichte stress en dit word steeds meer stress tot dagelijkse overmatige stress, het gevolg hartproblematiek en hoge bloeddruk, met gevolg hart en vaatziekte. Kortom meer lichamelijke problematiek en achteruitgang van de gezondheid.

Het slachtoffer overlijd door geluidsoverlast

De slachtoffers die overlijden ten gevolgen van geluidsoverlast, overlijden door stress, hart en vaatziekte of een hoge bloeddruk. Vooral bij langdurige overlast van 1 jaar of meer komen vaak ernstige problematiek voor.

De oorzaak van de dood is stress aangedaan van geluidsoverlast. Dit komt bij de slachtoffers zijn naam te staan als doodsoorzaak stress en de overlast word hierin niet meegenomen. De slachtoffers zijn door de geluidsoverlast ziek geworden en heeft last van zijn hart, op een dag word een smijtende deur de persoon vitaal.

Slachtoffers laten dit niet zomaar gebeuren en hebben alle instanties ingeschakeld. Vaak werken instanties niet mee en doen het af met burengeluiden. Hierdoor zit de persoon onnodig lang in de situatie die niet veranderd, met het gevolg dat het slachtoffer alleen maar zieker word na de hand van de duur van de overlast.

Vaak zijn er al vele gesprekken geprobeerd te voeren met de dader, maar als de dader weigeren te stoppen met de overlast, loopt de gezondheidsproblematiek snel op zonder oplossing. Dit betekend dat elke dag de laatste kan zijn. Letterlijk vechten voor de gezondheid.

De dader: moord met voorbedachte raden?

“Moord is het op onwettige wijze opzettelijk beëindigen van het leven van een ander, waarbij een strafverzwarend element aanwezig is. In onder meer het Belgische, Nederlandse en Surinaamse recht is dat strafverzwarende element de zogeheten voorbedachten rade. “ bron wiki

Het slachtoffer zoveel stress geven door als dader het veroorzaken van overlast met de dood tot gevolg. Dus is de dader die de overlast veroorzaakt een moordenaar? De overlast gebeurt moedwillig en doelbewust, dit is gelijk aan iets doen met voorbedachte raden.

Het slachtoffer word geadviseerd hulp voor zich zelf te zoeken

Word geadviseerd om behandeling aan te gaan voor de stress, hartproblematiek, deze is vaak met medicatie. Daarnaast is de kans groot dat de slachtoffers een depressie oploop van de geluidsoverlast en hiervoor een behandeling nodig heeft met anti depressiva en GGZ. Door de stress te verminderen of pillen te nemen bij hartproblematiek is niet de oorzaak van de problematiek aangepakt, de geluidsoverlast. Klachten zullen verergeren en medicatie worden verhoogd.

De dader

De dader word vaak niet in verband gebracht met het overlijden van het slachtoffer. De dader gaat vaak vrij uit, word niet verhoord of moet voor de rechter verschijnen, terwijl deze wel een dood op zijn geweten heeft. Kan het gewoon bij een nieuwe buur opnieuw doen.

Lees verder

burenoverlast huurwoning Wat is het? In een huurwoning heeft u vaker de kans dat u te maken heeft met overlast, doordat de huizen oudere zijn of dunnere plafonds. Maar over...
Bedreiging / Treiteren / Verbaal geweld Wat is het? Burenoverlast en burenproblemen komen vaak en regelmatig voor, u bent niet de enige. Door bedreigingen en treiteren kan het erg lastig ...
Burenoverlast: hoe maak ik dit bespreekbaar bij de... Wat is het? Hoe krijgt u uw buren zo ver dat ze stoppen met het veroorzaken van overlast? Burenoverlast is vaak een lastig onderwerp wat vaak gepaa...
Geluidsoverlast Wat is het? Geluidsoverlast is een van de veel voorkomende soorten overlast. Bij geluidsoverlast zetten buren bijvoorbeeld 's avond de tv hard aan ...
Vond u het artikel intressant? Deel het via :
  • 2
    Shares
Hulp bij burenoverlast

Ik leef inmiddels 8 jaar in onopgeloste burenoverlast in 2036nh, wat beter terreur kan worden genoemd. De artikelen die u hier vind zijn waargebeurd verhalen of voorbeelden. De artikelen zijn geschreven met ondersteuning en tips die u kunnen helpen wanneer u ook in zo’n situatie terecht komt. Met de vele ervaringen die ik heb opgedaan, wil ik graag slachtoffers ondersteuningen in de situatie door het geven van voorlichting met voorbeelden en situatie en het geven van adviezen en tips. Van 1-12-2017 tot 12-12-2017 7 keer migraine en 5x hartpijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *