Is het een probleem dat ik de huur naar de woningbouw heb gestort ipv naar de deurwaarder?

Ik heb een maand huur achterstand en heb een brief gekregen van de deurwaarder. Nu heb ik het geld overgemaakt naar de woningbouw. Is dit een probleem?

Wat is het?

u geeft aan dat u een huurachterstand heeft van 1 maand en dat deze is doorgeven aan het incassobureau. Het hoeft geen probleem te zijn dat u het bedrag naar de woningbouw heeft overgemaakt.

Zo begint u:

Stap 1 Maak van de betaling een screenshot, van uw bankrekening waar de datum van overmaken en de rekeningnummer met ontvanger opstaan. Verstuur deze in een mail naar de deurwaarder. zodat u het bewijs mee stuurt dat u ook daadwerkelijk het bedrag heeft overgemaakt. Leg in de mail gelijk de situatie uit.

Stap 2 Bel voor de zekerheid de woningbouw om na te vragen of de betaling goed is aangekomen. En leg de situatie uit.  Vraag of u nog andere stappen moet ondernemen. Schrijf de naam op met wie u heeft gesproken, zodat u de persoon terug kan bellen, mocht u nog vragen hebben of er nog een probleem zijn.

Stap 3 Door het bedrag in zijn  geheel aan de woningbouw over te maken heeft u het gedeelte van de deurwaarder aan de woningbouw betaald. Vraag of de woningbouw dit deel overmaakt naar de deurwaarder of dat het word gestort op uw rekening zodat u het daarna overmaakt naar de deurwaarder. Zorg ervoor dat dit deel op tijd betaald word, anders ontvangt u van dit bedrag een nieuwe incasso.

Stap 4 Bel enkele dagen later het incassobureau om te vragen of het is verwerkt en uw dossier word gesloten, zodat u geen nieuwe rekening ontvangt met extra kosten. Vraag het bewijs hiervan op te sturen.

Tips:

  • Bewaar de papieren in de schulden map bij elkaar zodat u deze later makkelijk kan terug vinden mocht er toch nog iets mis zijn gegaan.
  • Beter 1 x te veel bellen dan 1 keer minder en niet goed geregeld.

Schuldhulp

Hebt u schulden of geldproblemen of vindt u het lastig om met geld om te gaan? Schuldhulp geeft informatie en tips over schuldhulpverlening, schulden aanpakken en het voorkomen van het krijgen van nieuwe schulden. Zelf uw schulden regelen.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.