Is er geen betalingsregeling mogelijk?

Wat is het?

Is er geen betalingsregeling mogelijk? Gaan 1 of meer schuldeisers niet akkoord met de minnelijke schuldregeling? Bijvoorbeeld omdat u niet genoeg kunt aflossen?

Zo begint u:

Stap 1 Als u het niet eens bent met de beslissing van een bedrijf of instantie kunt u hier altijd bezwaar tegen maken. Vaak via een officiële bezwaarprocedure, in andere gevallen in ieder geval om te laten weten dat u het er niet meer eens bent. Vraag eventueel hulp van een advocaat, budgetcoach of juridisch loket.

Stap 2 Vraag eventueel hulp van een advocaat, budgetcoach of juridisch loket. Dan kunt u een beroep doen op wettelijke schuldsanering. Dan kun t juridische stappen ondernemen voor meer advies zie de website van het juridisch loket.

Stap 3 Vraag bewindvoering aan, zij kunnen u helpen met schulden aflossen en het regelen van schuldeisers

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan weet u wat u kunt.

Tips:

  •  Heeft u een laag inkomen, dan heeft u een vrij te laten bedrag/beslagvrije voet, alleen boven dit bedrag mogen schuldeisers de schuld op eisen. Ik heb een betalingsregeling afgesloten.
  • Kan ik ook eerder betalen? Neem eerst contact op met het bedrijf voordat u een extra bedrag overmaakt, noteer een extra storting altijd in uw schuldenadministratie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.