Internetbankieren

Internetbankieren

Ik wil graag gebruik gaan  maken van internetbankieren. Maar is hoor allemaal van die slechte verhalen erover. Heeft u tips om veilig mijn bank zaken online te regelen?

Internetbankieren is met 92 procent veruit de populairste manier om online te betalen. Vier op de tien gebruikt ook wel eens een creditcard, drie op de tien consumenten heeft contant of via een overschrijving betaald.

Internetbankieren is veilig zolang u goed blijft opletten.  Voor al voor oplichterij en phishing moet u extra alert zijn.  De 5 b’s om veilig te bankieren erg belangrijk om te onthouden daarom heb ik ze hieronder nog even genoemd.

  • Bescherm uw codes
  • Bewaak uw pas
  • Beveilig uw apparatuur
  • Bekijk uw afschrijvingen
  • Bij twijfel, bel de bank

Op een bankafschrift staat vaak maar 1 datum vernoemd, deze verwijst vaak naar het verwerken van een opdracht.

De betalingsopdracht: De datum waarop u iets betaald, is niet terug te vinden op uw bankafschrift, vaak is dit dezelfde datum als de dag waarop de bank het verwerkt. Wanneer uw bank de opdracht heeft verwerkt wilt het nog niet zeggen dat het bedrag al bij het bedrijf is waar u een product of dienst hebt besteld. Dit gebeurt pas erna.

Na het geld cash pinnen kan het zijn dat het dezelfde dag door de bank word verwerkt of dat het de volgende dag word afgeschreven op uw afschrift.

De ontvangstdatum: Als een bedrijf geld na u overmaakt is het de datum van het ontvangst van het bedrag van de bank. Deze datum staat gelijk aan het moment van ontvangst door u, niet wanneer de opdracht word aangeboden aan de bank. Tussen de tijd van aanbod en verwerken kan enige tijd tussen zitten zoals bijvoorbeeld de belastingen en de bank, dit kost naar Rabobank langer als naar ING.

Rentedatum is de datum waarop het geboekte bedrag rente gaat dragen, wanneer u rente ontvangt of rente moet betalen.

Zo begint u:

  1. Noteer datum van aankoop in een agenda zo heeft u altijd de juiste datum bij de hand. Maak hiervoor een aparte pagina zodat u het overzicht behoud.
  2. Noteer de datum van ontvangst op uw aankoopbon of in uw agenda. De garantie van een product gaat in per die datum.
  3. Bij te verwerken opdrachten vind u de opdrachten die nog door u moet worden betaald. Hier vind u de juiste datum van verwerking.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het artikel heeft een duidelijk beeld van de verschillende namen betekenen en hoe u ze kunt herkennen.

Tips:

  • Controleer regelmatig of afschrijvingen juist worden verwerkt en onderneem direct actie als er iets mis is.

Waarschuwingen:

  • Tussen betaal datum en ontvangst datum kan enige tijd tussen zitten, betaal daarom altijd ruim op tijd om problematiek te voorkomen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.